FOTO: U Bukovcu svečano otvorena cesta i proslavljen Dan općine!

Markovo 2019. godine ostat će u trajnom sjećanju za mještane Bukovca u Općini Selnica. Osim što je napokon svečano otvorena dugo iščekivana cesta u naselju, na OPG-u Sršan održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su prisustvovali mnogi mještani i uvaženi gosti, varaždinski župan Radimir Čačić i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

Mještani su se najprije okupili kod stare škole u Bukovcu gdje je svečano bila prerezana vrpca povodom službenog otvorenja ceste. Vrpcu je prerezala zamjenica župana Sandra Herman uz načelnika Selnice Ervina Vičevića.

– Još 2013. upamtio sam vaš vapaj kako nikoga u općini nije za vas briga i kako se u Bukovcu ništa ne gradi. Dokazao sam suprotno jer meni su sva sela naša lijepe općine jednako važna i pokušavam ravnomjerno raspoređivati sredstva, napomenuo je načelnik Selnice Ervin Vičević i dodao da je Bukovec danas selo u koje se zadnjih 6 godina uložio veliki dio općinskih proračunskih sredstava te da je pripremu projekta ceste u Bukovcu bio uložen veliki trud.

Vrpcu su prerezali zamjenica župana Sandra Herman i selnički načelnik Ervin Vičević
Luka Cmrečnjak i Dora David iz Bukovca bili su im na pomoć

Nakon rezanja vrpce svi su se uputili do OPG-a Sršan ili više znanog ugostiteljskog objekta Gumač gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Predsjednik Općinskog vijeća Branko Perčić  nije prisustvovao jer je završio u bolnici, i to sretnim okolnostima, naime porađao mu se unuk.

– Danas smo u objektu za koji imam veliku želju da ponovno proradi i zaživi jer za bolju turističku ponudu potreban nam je jedan ovakav ugostiteljski objekt. Cesta više nije zapreka, a prema riječima nekih mještana već ima naznaka i pojavili su se prvi upiti za kupnju zemljišta na ovom brijegu. U svakom slučaju jedan novi početak, istaknuo je načelnik Selnice Ervin Vičević.

Najvažniji općinski projekti

U nastavku je nabrojio općinske projekte koji su gotovi, a većina ih ima i građevinsku dozvolu. Najstariji, a jako važan za zajednicu, je projekt vatrogasnog doma čija je građevinska dozvola stara skoro 3 godine. Zatim, projekt kampa koji je dobio punu podršku TZ Međimurja i čija je vrijednost projekta 3 milijuna kuna. Za izradu projektne dokumentacije za Spomen park nafte sredstva dobivena su od Ministarstva regionalnog razvoja i fondove EU, pa očekuju da će i financiranje izgradnje projekta biti iz tog ministarstva.

Projekt Pikač je već najavljen Ministarstvu kulture, a kako već treću godinu prate općinu dodjelom sredstava za obnovu stare škole u Selnici, nadaju se da će financirati i realizaciju parka Pikač. Općina ima spreman projekt sljedeće ceste slične ovoj u Bukovcu, i to cestu Gornji Zebanec, projekt ugibališta za autobus i proširenje ceste kod OŠ Selnica. Načelnik Vičević najavio je i jedan regionalni europski projekt koji se već dogovara i planira s Občinom Radenci, jednom austrijskom i jednom mađarskom općinom.

Selnički načeknik Ervin Vičević

Načelnik se osvrnuo i na probleme koji muče općinu. Jedna od njih su troškovnici koji su bili rađeni prema cijenama na tržištu prije nekoliko godina, a koje su u zadnjih godinu dana porasle gotovo do 40 posto i prijavljeni iznosi na natječajima više ne odgovaraju stvarnosti.  Posebno se to vidi nakon provedene javne nabave za dječji vrtić u Selnici. Ponudbena cijena je viša za 1,8 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti, a kad dodamo PDV, sveukupno nam se cijena projekta penje za 4 milijuna i više, iznad odobrenih maksimalnih 7,5 milijuna kuna.

– Tema koju sam često povlačio po medijima je decentralizacija koja se konačno dogodila lani. Možda ne u obimu koji smo željeli, ali svaka promjena je dobra, a nama je proračun osjetno porastao i to svakako treba napomenuti, završno je kazao selnički načelnik.

Prisutnima se obratila se zamjenica župana Sandra Herman koja je svima čestitala na Danu općine te napomenula da se posljednjih godina vidi napredak na svim područjima u Selnici. Posebno je istaknula projekt Selničkog ribnjaka koji je vezan uz turistički razvoj Međimurske županije i ima njenu punu podršku.Zahvalnice za istaknute mještane

Na svečanoj sjednici dodijelila su se i javna priznanja zaslužnim mještanima. Ove godine plaketa Općine Selnica dodijelila se mještanki Bernardi Hamer za izuzetnu humanost te promicanje i obavljanje udomiteljstva više od 20 godina. Zahvalnica se uručila Kazimiru Juriniću, posmrtno, za iznimno zalaganje na društveno-političkom i vjerskom životu, a u njegovo ime primila ju je Ludmila Dvanajščak. Ivanu Grofu dodijeljena je zahvalnica za donacije i mnogobrojna uključivanja u društveni i sportski život u zajednici. Priznanje se dodijelilo i Vladimiru Turku, poštaru iz Gornjeg Kraljevca, koji je 20 godina radio na području Općine Selnica.

Program svečane sjednice oplemenio je tamburaški sastav KUD-a Selnica i Viktorija Brezarić.

Vrpcu su prerezali zamjenica župana Sandra Herman i selnički načelnik Ervin Vičević

 

Ostavi komentar