10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

FOTO: Tvrtka Jakopić preuzela je novi autobus u Setri!

Danas ju u Neu Ulmu preuzeti novi autobus, najnovije generacije Setre. Svečanom preuzimanju i razgledu tvornice prisustvovali su svi putnici, koji su uvelicali ovo preuzimanje.

Autobus je na korištenje predan familiji Jakopić, tati Željku, sinovima Deanu i Jurici. 

Tvornica autobusa Kassbohrer Setra, u zadnjih par godina je u vlasništvu Mercedes Benza, i imaju zajedničku proizvodnju. U Ulmu ima 3500 zaposlenika i radi se u jednoj smjeni, osim lakirnice i izrade sjedala za buseve, koje rade u dvije smjene.  Dnevno izrade minimalno 10 autobusa, po potrebi i 15, što je godišnje oko 2 tisuće autobusa. Potraznja je puno veća od kapaciteta tvornice, pa se na isporuku čeka i do godinu dana.

Osim u Neue Ulmu imaju svoju proizvodnju i u Meiheimu u kojem proizvode gradske elektricne autobuse i u  Francuskoj

Svaki njihov zaposlenik najprije prolazi obuku u njihovom edukacijskom centru, nakon čega dobiva ugovor na neograničeno, pa nije ni čudo što prosječno u njihovoj t tvrtki ljudi rade cca 25 godina pa do 40 i vise godina.  U krugu tvornice ima dječji vrtić i lijecnik, za potrebe.

Svaki autobus je svojevrsni unikat, jer je svaki detalj na njemu izrađen po želji kupca, odnosno u ovom slučaju tvrtke Jakopić.

Autobus je na kat, ima 80 sjedala i 550 konja jačinu motora i opremljen je svim potrebnim za udobnu o sigurnu vožnju na radost njihovih sadašnjih i budućih putnika.

I mi im želimo još puno kilometara i sretnu vožnju!

Tekst i foto: sz

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE