FOTO: Svečano otvorene prostorije Radiokluba Međimurje u Murskom Središću

U Murskom Središću danas je bio poseban dan. U Centru za kulturu Rudar svečano su otvorene prostorije Radiokluba Međimurje koji se danas ponovno vratio na svoju prvobitnu lokaciju. Mjesto je to na kojem se sve začelo krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća te odakle su potekli brojni istaknuti radio amateri. Sretni i radosni prisjetili su se ovom prigodom svojih početaka.

-Danas je za Radioklub jako veliki dan. U svojoj dugoj tradiciji nije imao puno trenutaka poput ovih. Nikada još nismo imali ovakve tehničke uvjete kao što smo ih dobili danas.  Simpatično je da nastavljamo tradiciju u prostorijama gdje je nekad bila prva radio stanica- kazao je predsjednik Radiokluba Međimurje Lucijan Franin.

Lucijan Franin
Lucijan Franin

Svečanosti otvorenja nazočili su predsjednik Zajednice hrvatske tehničke kulture Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, voditeljica Code Cluba Jelena Tuksar i mnogi drugi zaljubljenici u radio amaterstvo.

Svečano otvorenje kluba bila je, ujedno, i prigoda da se predstavi novoosnovani Code Club koji je nastao kao rezultat predstavljanja projekta „Hrvatska stvara“. Poanta cijelog projekta je da se u Hrvatskoj stvore mjesta gdje se mladi mogu nalaziti, stvarati i kreirati. Projekt je nastao u suradnji sa Zajednicom hrvatske tehničke kulture, a podupire ga Grad Mursko Središće i Radioklub Međimurje.

Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu. Namijenjena je djeci od 7 do 13 godina. Nastala je u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su shvatili da standardnim obrazovanjem djeca ne dobivaju dovoljno znanja koja su im potrebna kasnije za posao. Voditeljica Code Cluba u Murskom Središću je Jelena Tuksar, a u pomoć će joj priskakati i edukatori prof. Ivana Poljak te Leon Vlašić, učenik 2. razreda, smjer tehnička gimnazija.

Jelena Tuksar, Leon Vlašić i Ivana Poljak

Ostavi komentar