FOTO: Sv. Nikola darivao dječicu iz obitelji Padarić i Kristofić u Leskovcu!

Povodom blagdana Svetog Nikole UDVDR ogranak Štrigova i ove je godine dijelio darove za dječicu koja su ih s nestrpljenjem čekala pred vratima.

U poslijepodnevnim satima u centru Štrigove zatekli smo sv. Nikolu i dva strašna krampusa koji su krenuli u svoj pohod kako bi darivali dječicu iz tog kraja. Sveti Nikola kojeg je glumio Damir Jakopić kazao nam je da su sva djeca bila jako dobra i da ovog puta nose samo poklone, bez šiba. Prilikom obilaska obitelji s djecom pridružili su mu se i dva krampusa, iza čijih maski su stajali Tomislav Raus i Davor Padarić, a bio im je potreban i šofer. Te uloge prihvatio se Darko Preiner.

Prvo su se uputili do Leskovca gdje su posjetili obitelji Kristofić i Padarić. Barbara, Marko i Josip Kristofić te Lovro i Stjepan Padarić na vrijeme su očistili i izglancali svoje čizmice te su spremni dočekali svoje neobične goste.

-Bili smo jako dobri. I u školi i u vrtiću nas je danas posjetio sv. Nikola. S njim je bio i krampus, ali bio je dobar. Dobili smo pakete čokoladica- kazala nam je osmogodišnja Barbara Kristofić kada smo čekali da na njihova vrata pokuca sv. Nikola.

Kada im je na vrata ponovno pokucao sv. Nikola nisu krili oduševljenje, ali su se ipak malo prestrašili strašnih krampusa koji su stajali vani iza sv. Nikole i kojima su se caklile crvene oči. No strah je nestao kada je jedan od krampusa skinuo masku te se ispostavilo da je to njima poznato lice. Mališani su svoje poklone s radošću primili te su lijepo na njima zahvali sv. Nikoli.

Prilikom organizacije darivanja pridružilo se i roditelji koji nisu članovi Udruge te su uplatama za poklone omogućili svojoj djeci darove. Ukupno će tako ovog puta podijeliti darove u 30 obitelji iz štrigovskog kraja.

 

Ostavi komentar