FOTO: Stjepan Makovec-Pišta predstavio svoju petu pjesničku zbirku Jesenske brazde

U holu OŠ Štrigova danas je u popodnevnim satima predstavljena peta pjesnička zbirka pjesama Stjepana Makovca-Pište iz Grabrovnika pod nazivom Jesenska brazda.

Do sada su mu tiskane četiri zbirke pjesama, sa stihovima na standardnom i kajkavskom jeziku: Pjesme iz štrigovskih bregov (2008.), Dojte, dobri ljudi (2011.), Sebe sam ti dal (2014.) te četvrta zbirka pjesama s naslovom „Pjesme malog čovjeka“(2016.).

– Ljubitelji pisane riječi sve vas skupa pozdravljam i zahvaljujem što uzeli toliko vremena da skupa proslavimo moje stvaralaštvo i ove moje pjesme. Sretan sam, zadovoljan i ponosan što sam opet mogao doživjeti da moja zbirka ugleda svjetlo dana, kazao je razdragano Stjepan Makovec na kraju promocije i u nastavku zahvalio ljudima koji su mu pomogli kod stvaranja ove knjige.

U prigodnom programu nastupila je Ženska vokalna skupina Stridonne i tamburaška sekcija KUD-a Sveti Jeronim uz kazivanje stihova Ivana Novaka i Jasmine Rep te instrumentalnu pratnju Roka Mikeca.  Program je vodio Matej Ščavničar.

Na kraju promocije bilo je prilike za kupnju knjige s autogramom Stjepana Makovca i čašicu razgovora s pjesnikom.

FOTO: Sanja Heric

Ostavi komentar