FOTO: ŠRK Klen iz Svete Marije brani boje Hrvatske na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u Prelogu

ribiči
Ekipa ŠRK Klen iz Svete Marije i predsjednik međimurskih sportskih ribiča Zoran Pfeifer

ŠRK Klen iz Svete Marije prvak je Prve hrvatske lige u ribolovu i time je stekao pravo sudjelovanja na 39. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za klubove koje je u četvrtak svečano otvoreno u Prelogu.

– Dečki su dobro, spremni su te očekujemo dobar plasman i to pri samom vrhu, poručio je Antun Kedmenec, predsjednik ŠRK Klen Sveta Marija.

Dragutin i Dominik Peter iz Svete Marije, Igor Mihalac i Tomislav Klarić iz Donjeg Mihaljevca, Mihael Pongrac iz Goričana, Darko Kolarić iz Hemuševca i kapetan Stjepan Pongrac iz Goričana čine ekipu međimurskog kluba koji će se sa još 29 klubova iz Europe i svijeta boriti za najviše postolje.

Natjecatelji će svoje vještine pokazati na kanalu HE Čakovec-Orehovica i to od sutra pa sve do nedjelje kada se sportska priredba zatvara. Natjecateljski program je u subotu i nedjelju od 8 do 14 sati.

Prvenstvo se održava u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, uz veliku pomoć Grada Preloga i Međimurske županije.

Međimurskom ribolovnom savezu, ovo je peto svjetsko prvenstvo, uz veliko iskustvo u organizaciji velikih događaja.

Ostavi komentar