FOTO: Šenkovečki školarci pripremili program za Kraljev rođendan

Kraljev vrt Čakovec

Učenici Osnovne škole Petra Zrinskog iz Šenkovca danas su imali čast otvoriti program prigodom obljetnice rođenja Ladislava Kralja Međimurca organiziran u njegovoj rodnoj kući i popularnom Kraljevom vrtu u Čakovcu. O programu i likovnom stvaralaštva Ladislava Kralja Međimurca su govorili Maša Hrustek Sobočan ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec, a program je otvorio Branko Sušec, pročelnik odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije. Programu u Kraljevom vrtu nazočili su i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Orehovica. Program je organiziran s ciljem promocije Kraljevog stvaralaštva u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec.

Današnji prijepodnevni program uvod je u cjelotjedno druženje s umjetnicima pod nazivom Kraljeva stvaraonica, koje započinju upravo danas, 24. travnja, na dan rođenja Ladislava Kralja Međimurca.

Program Kraljevih stvaraonica:

PONEDJELJAK: Radionica crteža (24. travnja) – voditeljica Lidija Matulin, mag. art.

UTORAK: Radionica boje (25. travnja) – voditeljica Rusa Trajkova, akad. grafički dizajner

SRIJEDA. Radionica plastike/kiparstva (26. travnja) – voditeljica Matilda Lepoglavec, mag. likovne pedagogije

ČETVRTAK: Radionica analize slike / umjetničkog djela (27. travnja) – voditelj Krešimir Hlebec, akad. slikar grafičar

PETAK: Radionica fotografije (28. travnja) – voditelj Davor Žerjav, fotograf i autor više fotografskih knjiga

SUBOTA: Radionica zvuka (29. travnja) – voditelj Nikola Švenda, instrumentalist i udaraljkaš (klasični bubanj, djembe, tarabuka)

NEDJELJA: Radionica kompozicije (30. travnja) – voditelj Bojan Miljančić, akad. slikar

Radionice su beplatne. Održavaju se od 17. do 18.30 sati u Kraljevom vrtu i preporučuju se mladeži od petnaest do dvadeset pet godina. Prijaviti se možete na internet stranici http://mmc.hr/, ili jednostavno dođite u Kraljev vrt.

Ostavi komentar