FOTO: Šardijevi oldtimeri u Selnici plijenili pozornost povodom Noći muzeja

Poznati međimurski zaljubljenik u starinska vozila Ignac Šardi i ove je godine povodom Noći muzeja otvorio vrata svoga pozamašnog oldtimer carstva u Selnici.

Rijetke su prilike kada možemo razgledati stare automobile i motocikle, našu vrijednu ostavštinu iz prošlosti. To vrlo dobro znaju zaljubljenici u limene ljubimce koji su ovu noć iskoristili kako bi barem nakratko utažili svoju glad za ovim nesvakidašnjim primjercima automobila.

U Šardijevom muzeju trenutno je izloženo  tridesetak primjeraka starih automobila. Svojom je elegancijom pažnju plijenila i prerađena češka Tatra iz 1931. godine, automobil na drva koji kao pogonsko gorivo koristi drvni plin koji nastaje zagrijavanjem drva.

Ovaj se automobil posebno svidio Mariji Novak iz Črne Mlake koja je na Noć muzeja došla na nagovor prijateljice Katice po prvi put u životu iako joj se on nalazi u susjedstvu.

Marija Novak iz Črne Mlake

-Prvi sam put na Noći muzeja. Ovo je nešto što se rijetko moži vidjeti. Dvoumio sam se da li doći ili ne, jer sam ovamo došao biciklom, ali sad mi uopće nije žao -kazao nam je posjetitelj Ignac Ratajec iz Merhatovca koji je pozirao uz Ford iz 1930. godine.

Ignac Ratajec iz Merhatovca

Muzej oldtimer vozila jako se sviđao i mališanima Leonu (7) i Luki (5) Marković  iz Sivice koji su došli u pratnji mame Monike.

Majka Monika Murković izvela je na Noć muzeja svoje sinove Luku i Leona

Osim zbirke oldtajmer automobila i motocikala, posjetitelji su mogli razgledati i brojne stare alate te glazbene instrumente i radioprijamnike koji su ih na trenutak vratili u prošlost i prisjetili kako su naši preci nekada živjeli.

 

Ostavi komentar