FOTO: Robotički tim „CRO – Dance“ iz Čakovca na Europskom prvenstvu mladih robotičara u Hannoveru

Žan Resman, Lara Resman i Dubravka Žignić Resman

Mladi robotičari Lara i Žan Resman kao tim „CRO – Dance“ bili su dio ekipe Hrvatskog društva za robotiku koji su od 21. – 23. lipnja sudjelovali na Europskom prvenstvu robotičara „RoboCup Junior Euro 2019“ u njemačkom gradu Hannoveru.

Sudjelovale su ekipe iz 20 država i natjecalo se u 6 područja. Hrvatsku ekipu je na ovom događanju predstavljalo 35 učenika razvrstanih u 13 timova. Tim se mogao natjecati samo u jednom području. Hrvatski timovi su osvojili dvije zlatne te po jednu srebrnu i brončanu medalju.

Lara, učenica 3. r. Gimnazije u Čakovcu i Žan, učenik 7. r. I. OŠ Čakovec, natjecali su se u kategoriji On Stage Advannced (Scenski nastup robota) pri čemu su isprogramirali i prikazali ples robota. Posterom i prezentacijom predstavili su Čakovec, grad u kojem žive. Na kraju su osvojili osmo mjesto. 

Međimurski tim je prije toga na natjecanju Hrvatskog robotičkog saveza u Zagrebu, 24. – 25. studenog 2018. godine kao tim „Međimurje“ zauzeo II. mjesto u toj kategoriji, te zadovoljavajuće sedmo mjesto na RoboCup Junior Austrijan Open 2019. održanom od 26. – 27.4. 2019. na Universitatu u Innsbrucku kao tim „Međimurci“.

Voditelj Hrvatske lige i ekipe robotičara bio je Ivica Kolarić iz Varaždina, dok je mentorica međimurskim učenicima bila članica Društva pedagoga teničke kulture Međimurske županije Dubravka Žignić Resman.

Sponzorskim prilozima ekipi su pomogli Grad Čakovec, Međimurska županija, Međimurske vode, Centrometal, Tehnološko – inovacijski centar Međimurje i Hrvatski rabotički savez.  

Poster CRO_Dance tima
Pripreme pred natjecanje

                                                                                                        

 

Ostavi komentar