Održan je u organizaciji DŠR Sportikus iz Preloga rekordni deveti po redu Divlji triatlon, supersprint distanca koja se sastoji od od 375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja.

Dionica plivanja održala se na šoderici Cirkovljan, 12 km bicikla odvoženo je na relaciji šoderica – raskršće prema Svetoj Mariji, dok je dionica trčanja nastavljena na nasipu uz jezero. Broj natjecatelja nadmašio je sva očekivanja.

Ove godine sudjelovalo je 102 natjecatelja, od kojih 25 žena u ukupno sedan kategorija.

Prvo mjesto pripalo je Martinu Štefanu (TK Petar Zrinski Zagreb), nakon kojeg je u cilj ušao Luka Dumančić (TK Petar Zrinski Zagreb) i treći Fran Tisaj (TK Petar Zrinski Zagreb).

Kod žena najbrža je bila Dina Kuiš (TK Jarun Zagreb), druga je stigla Višnja Škevin (TK Zagreb Zagreb), te Danijela Krobot (TK Kotoripski begači Kotoriba).

Nakon utrke nastavljeno je druženje i proglašenje pobjednika na Marini Prelog, te dodjela priznanja svim sudionicima ove triatlonske manifestacije.

Glavni pokrovitelj utrke bila je Zajednica sportskih udruga grada Preloga, dok su mnogobrojni sponzori osigurali nagrade za najbolje triatlonce: Huni bike shop, trgovina Beciklin, SRC DG sport, pizzeria Ro-Sa i brojni drugi uz nesebičnu pomoć mnoštva volontera (mjeritelji vremena, kuhari, BK Prelog, fotografi, redari, pomagači). Za sigurnost na stazi pobrinuli su se članovi HGSS stanice Čakovec.

Organizatori su bili pozitivno iznenađeni rekordnim brojem sudionika što govori dovoljno o sve većoj popularnosti triatlona, kao i njegovih pojedinačnih disciplina, što trčanja, biciklizma ili pak plivanja, koje se sve više prakticiraju kao rekreacija i zdrav način života. Zbog toga je pohvalno da se organiziraju ovakvi lokalni sportski događaji i iz godine u godinu dobivaju na brojnosti.

Pohvale organizatorima na uspješno održanoj utrci i veselimo se još brojnijem 10. Divljem triatlonu sljedeće godine!

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar