FOTO: Rafael Mikec iz Štrigove i Mladen Cikač iz Macinca zaređeni za svećenike

Rafael Mikec i Mladen Cikač
Rafael Mikec i Mladen Cikač

Varaždinski biskup Josip Mrzljak je tijekom svečanog euharistijskog slavlja u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, u subotu 15. lipnja, zaredio petoricu đakona za svećenike Varaždinske biskupije.

Za prezbitere su zaređeni Mladen Cikač iz Župe Pohoda BDM Macinec, Andrija Kopjar iz Župe BDM Kraljice svete krunice Remetinec, Dario Levanić iz Župe svetog Mihaela arkanđela Sračinec, Mislav Mikac iz Župe svete Elizabete Ugarske Jalžabet te Rafael Mikec iz Župe svete Marije Magdalene Štrigova.

Svečanom euharistijskom slavlju je nazočilo mnoštvo ljudi među kojima su bili roditelji, rodbina, prijatelji i župljani iz župa ređenika, kao i ostali vjernici naše mjesne Crkve koji su došli svjedočiti ovom velikom događaju.

Nakon obreda ređenja, ređenike su u svećeničko ruho odjenuli njihovi župnici; vlč. Stjepan Markušić iz Macinca, vlč. Josip Pavlek iz Remetinca, vlč. Siniša Dudašek iz Sračinca, vlč. Josip Vidović iz Jalžabeta i vlč. Kristijan Kuhar iz Štrigove.

Na kraju mise ređenici su okupljenim vjernicima udijelili svoj mladomisnički blagoslov, dok je biskup Mrzljak uputio čestitke novim svećenicima, njihovim roditeljima i rodbini, župnicima i župljanima župa iz kojih potječu i u kojima su odrasli te poglavarima sjemeništa, duhovnicima i profesorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta, kao i svima koji su molitvama dali svoj doprinos novim svećeničkim zvanjima.

Izvor: Varaždinska biskupija/Goran Damjanić

Ostavi komentar