FOTO: Proslava 40 godina DVD Vučetinec

Svečani vod na prijemu gostiju
Svečani vod na prijemu gostiju

U subotu je održana svečanost u Vučetincu povodom 40-te godišnjice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vučetinec. Istoj se odazvao veliki broj prijatelja iz vatrogasnih društva koji su došli iz svih krajeva županije Međimurske. Veseli i podatak da je dvoje članova primilo i diplome za 40-godišnji uspješni rad u vatrogasnoj organizacija, a s kojom se potvrđuje pravo nošenja i isticanja vatrogasne spomenice.

Zapovjednik društva, Vanja Kutnjak je prijavak o broju nazočnih vatrogasaca predao načelniku Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću čime je i počela svečanost. Kratku povijest je pročitala tajnica društva Nadica Toma, dok je protokol vodio sam predsjednik društva Krunoslav Petričević koji je istaknuo i odličnu suradnju s Mjesnim odborom i Općinom.

U izvješću o radu društva istaknulo se kako DVD Vučetinec djeluje od 1979. godine, a na inicijativu Ivana Đurana i Valenta Horvata s grupom mještana. Početak je bio iznimno težak, jer je društvo djelovalo više administrativno i volonterski pošto nije bilo vatrogasne opreme.

Dvije godine kasnije nabavljena je zaštitna oprema vatrogasaca prilikom intervencije, dobiven agregat i druga oprema. Sam mještanin Ivan Škrobar tih godina početka djelovanja društva, zašio je svečana odijela za sve vatrogasce. 1986. godine sagradilo se vatrogasne spremište, a uskoro nabavljaju i kombi vozilo marke Zastava.

Jači uspon društva kreće od 2005. godine, kada kupuju rabljeno kombi vozilo, a i nabavljaju agregat Zigler. Kompletno se opremaju operativni članovi s interventnim odijelima, kacigama, čizmama i rukavicama. Godina za godinom nabavlja se sve modernija oprema, a od kojih treba istaknuti visokotlačni sklop s rezervoarom za vodu, a koji zajedno s kombi vozilom čini i navalno vozilo.

Kroz Općinski proračun 2015. godine kupuje se novo kombi vozilo, a krajem 2018. godine dobivaju donaciju od firme Haix, i to veliko navalno vozilo koje se trenutno oprema opremom. Prvi zapovjednik društva je bio Valent Horvat, a predsjednik Ivan Đuran. Društvo broji trenutno 40-ak članova, a koji su vrlo aktivni u mnogim društvenim djelatnostima naselja.

Ženska ekipa B desetine svojim natjecateljskim nastupima imaju zavidne rezultate, a od kojih treba istaknuti 6. mjesto na državnom natjecanju 2012. godine u Zadru i 3. mjesto u ukupno poretku KUP natjecanja HVZ-a za 2017. godinu.

Na samom kraju podijeljene su diplome i zahvalnice, pa su tako za 10-godišnji rad u društvu primili diplome Vanja Kutnjak, Nadica Toma, Draženka Cvetković, Marijana Kutnjak, Alica Škrobar i Tatjana Živko.

Za 20-godišnji rad je primio Zlatko Cvetković, za 30-godišnji rad Kruno Petričević, Miljenko Živko, Draženka Klobučarić, Radovan Škrobar, Tihomir Živko i Daniela Škrobar.

Za 40- godišnji rad primili su Branko Horvat i Franjo Cvetković.

Kumovi zastave su bili Pilana Škrobar i Gradwest. Osim načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića, vatrogasce su pozdravili i tajnik VZMŽ Nikola Besedić, predsjednik VZO Sv. Juraj na Bregu Damir Kovačić, počasni zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić te predsjednik Mjesnog odbora Vučetinca Tihomir Karničnik.

Ostavi komentar