FOTO PRILIKA ZA POSAO: Kreće provođenje projekta Gastroturisteduca

Pučko otvoreno učilište Čakovec s partnerima Hotelom Park i Toplicama Sveti Martin iz Međimurske županije i Učilištem Finis te UO Mediteran iz Zadarske županije započinje provoditi vrijedan projekt iz područja turizma pod nazivom Gastroturisteduca.

Tim je povodom održana početna konferencija u Scheierici na kojoj je bio predstavljen projekt, kojim žele poboljšati pristup ranjivim skupinama u turizmu i ugostiteljstvu na tržištu rada Međimurske i Zadarske županije.

Činjenica je da nedostaje radnika u sektoru turizma i zato smo danas ovdje. O tome svjedoče i svakodnevni natpisi u medijima. Cilj projekta je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u turizmu i ugostiteljstvu, naglasio je Matija Moharić, koji je predstavio cijeli projekt.

Projekt je vrijedan 1.993.414,99 kuna te će se provoditi tijekom 24 mjeseca. Besplatne edukacije namijenjene su za nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.

Osposobljavat će se sljedeća zanimanja: kuhar, priprematelj pizze i roštilja, konobar i turistički animator.

Iza nas je već jedan sličan projekt, stoga se izuzetno veselimo što možemo ponovno sudjelovati u sličnom projektu. Bilo je pozitivnih reakcija, naši djelatnici su upoznali nove ljude i stekli nova znanja i vještine, kazala je Jelena Berečić, direktorica ljudskih resursa i organizacijske kulture u Toplicama Sveti Martin.

Ostavi komentar