FOTO: Preložani na humanitarnoj utrci Wings for life u Zadru

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, već šestu godinu zaredom,  danas 5. svibnja, u Zadru je startala utrka Wings for Life World Run. 

Wings for Life World Run globalna utrka još je jednom pokazala da zajedništvo čini čuda. Svi koji su trčali za one koji ne mogu, korak po korak stvaraju novi svijet u nadi za pronalaskom lijeka. Na nedjeljnoj utrci sudjelovali su pripadnici čak 186 nacionalnosti na 323 lokacije u 72 zemlje, a ukupno je prijeđeno 1 203 276 kilometara! Hrvatska utrka krenula je iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a ove godine sa zadarskog poluotoka startalo je čak 9000 trkača. Među njima bili su i brojni Međimurci, pa tako i iz Preloga. 

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Kao i svake godine, utrka je startala u isto vrijeme u cijelome svijetu, u 13:00 po hrvatskom vremenu, a natjecatelji, koji su se i ove godine odazvali u iznimno velikom broju, nastojali su što duže bježati od presretačkog vozila. Mzee se natjecao u rodnoj Švicarskoj, a ostali su rezultati pristizali iz čitavog svijeta, od Australije i Kolumbije pa sve do Ujedinjenog kraljevstva do Kazahstana.
Sedmo izdanje utrke Wings for Life World Run održat će se u nedjelju, 3. svibnja 2020. godine. Na stranici www.wingsforlifeworldrun.com pronaći ćete informacije o prijavama za sljedeću utrku, globalnu ljestvicu za 2019. i najistaknutije trenutke utrke, a moći ćete i naknadno pogledati prijenos čitave utrke.

Ostavi komentar