FOTO: Poznati državni pobjednici u atletici i graničaru Plazma Sportskih igara mladih

savudrija atletika (19)
U zabavnom programu nastupila je plesna atrakcija skupina Atomi

U Savudriji se 18.- 25. lipnja održala državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru.

U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji, u tijeku je državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru i Hrvatska pošta Cup u tenisu. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provela su po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici za djevojčice i dječake i graničara za 2008. godište i mlađi. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u četvrtak, 20. lipnja.

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio nam je pobjednike iz svih regija:

Djevojčice 2010.:

 1. Helena Puce (Vinkovci)

 2. Helena Novak (Prelog)

 3. Bruna Horvatek (Zagreb)

Dječaci 2010.:

 1. Luka Čonkaš (Prelog)

 2. Sven Patafta (Varaždin)

 3. Petar Kuzmić (Križevci)

Djevojčice 2008.:

 1. Nevia Fotak (Čakovec)

 2. Luna Mandić (Zadar)

 3. Petra Karaman (Zagreb)

Dječaci 2008.

 1. Dorian Čavlek (Prelog)

 2. Viktor Mađarić (Varaždin)

 3. Marko Zvonar (Sv. Ivan Žabno)

Nakon turnira u atletici na redu su bili natjecatelji u graničaru za 2008. Godište. Prvaci Hrvatske su ekipa Super 9 iz Koprivnice koji putuju na međunarodnu završnicu u Splitu. Medalje su osvojili i ekipe: Vatreni iz Križevaca i ekipa Prva iz Bjelovara.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je  više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. U zabavnom programu nastupila je plesna atrakcija skupina Atomi. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održava se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici: http://igremladih.hr/

Facebook stranici: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/

Ostavi komentar