Foto: Porcijunkulovo svečano otvorila gradonačelnica Ljerka Cividini!

Porcijunkulovo je odavno preraslo okvire Čakovca i Međimurja, prestalo je biti samo vjerski događaj te postalo središnji ljetni događaj u ovom dijelu Hrvatske, kažu iz Grada Čakovca.

58. izdanje Porcijunkulova, na prigodnoj svečanosti u atriju Starog grada, otvorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pritom naglasila kako je Porcijunkulovo mnogima razlog dolaska u Čakovec.

ljerka cividini
Gradonačelnica Cividini svečano otvorila 58. izdanje Porcijunkulova

Međimurci i Čakovčani, ali i naši gosti dolaze kako bi doživjeli najveću ljetnu manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske. Kako bi stvorili uspomenu u vidu fotografije snimljene u središtu grada, kupili neki suvenir ili proizvod na čakovečkim ulicama, osjetili atmosferu ili upili mirise i okuse. Sve to pokazuje da čakovečko proštenje ima mjesto ne samo u turističkoj i zabavnoj ponudi Hrvatske, već i u srcima ljudi. I to je ono što se na kraju dana računa – rekla je gradonačelnica i dodala da se neki još i danas bore s izgovorom naziva manifestacije i blagdana, što samo dokazuje da ti ne moraju znati izgovoriti ime da bi te voljeli i svake se godine iznova vraćali.

otvorenje porcijunkulova

Svečanost su svojim nastupima uveličali Plesni studio Escape uz umjetničku voditeljicu Lidiju Iveković te Podium Brass Kvintet u sastavu Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), dok je otvaranje zaključeno uz jezero Starog grada pucnjem iz topa i kubura Zrinske garde Čakovec i Kuburaške udruge Maruševec.

plesni studio Escape
Plesni studio Escape
truba
Podium Brass Kvintet
pucanje iz topa
Pucanje iz topa i kubura

Na taj način označili su jedan snažan i glasan početak ovogodišnjeg Porcijunkulova.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE