FOTO: Policajac Branko Gregorinčić PP Mursko Središće u radnom posjetu u Mađarskoj

Početkom kolovoza ove godine policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće, Branko Gregorinčić boravio je u radnom posjetu Policijskoj upravi Zala (Mađarska). Radilo se o razmjeni policijskih službenika susjednih država povodom turističke sezone. Poznato je da tijekom ljetnih mjeseci mađarski policijski službenici pomažu hrvatskim kolegama u većim turističkim mjestima na jadranskoj obali. Ovaj put uloge su se zamijenile te je policijski službenik iz najsjevernije policijske postaje u Republici Hrvatskoj gostovao kod mađarskih kolega.

Maksimalno gostoprimstvo pružili su mu lokalni čelnici Županije Zala i mađarski kolege, koji su tijekom radnog dijela predstavili sve policijske postaje na tom području uz prezentaciju njihovog načina rada i tehničkih sredstava koje koriste u svakodnevnom radu. U neobaveznim dijelu domaćini su iskoristili turističku manifestaciju „Dani vina“ u Zalakarosu, kako bi se pohvalili “dobrom kapljicom”.

„Iznimno iskustvo koje će uvelike doprinijeti boljoj i uspješnijoj suradnji mađarskih i hrvatskih policijskih službenika. Veliko hvala svih mađarskih kolegama!“ – zahvalio se Branko nakon tjedan dana ugodnog boravka i sklopljenih novih poznanstava u susjednoj Mađarskoj. Branko Gregorinčić

Ostavi komentar