FOTO: Otvoreno 61. županijsko natjecanje mladih tehničara Međimurske županije

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija, robotsko spašavanje žrtve, automatika, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije – u 12 disciplina okušao se čak 141 učenik iz 30 osnovnih škola Međimurske županije. U predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec svečano je otvoreno 61. županijsko natjecanje mladih tehničara

Ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić naglasio je kako se radi o već tradicionalnom okupljanju mladih tehničara u školi koja natjecanje provodi u suradnji s Tehničkom školom Čakovec. „Učenici osnovnih škola pokazat će svoja znanja i vještine iz područja tehničke struke koja se pokazala iznimno značajnom za hrvatsko gospodarstvo. Njih će u radu nadgledati profesori Graditeljske i Tehničke škole Čakovec koji će i ocjenjivati njihove vještine, a naposljetku one najbolje i nagraditi. I sam plasman na ovo natjecanje je nagrada jer ovi su učenici najbolji u svojim školama što znači da spadaju u županijski vrh.“

Svečanosti otvorenja nazočio je i župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuvši  da 61 godina govori o tradiciji u segmentu obrazovanja koje je budućnost. „Upravo zato promičemo obrazovanje na način da provodimo brojne projekte, među kojima je bila i obnova školskih radionica Tehničke i Graditeljske škole. Kad se ovo natjecanje bude dogodine održavalo bit ćemo u visokom stupnju gradnje Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, projektu vrijednom čak 50 milijuna kuna. To će i Tehničku i Graditeljsku školu, kao i čitav tehnički obrazovni sektor dići na još višu razinu. Dajte najbolje od sebe i danas sutra bit ćete ponos Međimurja, ponos svoje škole i čitave zajednice“,  zaključio je.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved ovom je prilikom istaknuo kako su iznimnu posjećenost zabilježili zimski kampovi iz tehničke kulture na kojima je u 12 radionica sudjelovalo 253 učenika. „Iz godine u godinu kampovi su kvalitetniji, organiziraniji te se uključuje sve više djece koja učenjem kroz igru stječu znanje i veći interes za tehničke struke. Samim time ostvarujemo sve bolje rezultate, omogućujemo afirmaciju darovitih i talentiranih učenika te povećavamo interes za STEM područja. Rezultati su to na kojima nam zavide mnogi u Hrvatskoj“, zaključio je predsjednik Zajednice Medved.

Natjecanje je otvorio Vito Križaić, učenik 3. Osnovne škole Čakovec i prošlogodišnji državni prvak u području strojarske konstrukcije, a u holu Graditeljske škole postavljena je izložba fotografija i učeničkih radova koje su tijekom školske godine učenici izradili kako bi pokazali svoju inovativnost i kreativnost. Povodom 50 godina djelovanja Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i 35 godina djelovanja Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, zaslužnim članovima podijeljena su priznanja i zahvalnice.

 

Ostavi komentar