FOTO Otvorenje Urbanovo: Dođite i guštajte u finim vinima međimurskih vinara!

Svi putevi ovog vikenda vode u Štrigovu na degustacije poznatih finih međimurskih vina.

U dvorani Osnovne škole Štrigova danas je svečano otvoren jubilarni 10. festival pušipela i sajam vinogradarsko-vinarske opreme u sklopu eno-gastronomske manifestacije Urbanovo-Dani vina u Međimurskoj županiji koja se održava po 19. put.

Kvaliteta vina međimurskih vinara iz godine u godinu raste. Dokaz tome su posljednje brojne osvojene međunarodne nagrade. Sama manifestacija sastoji se od nekoliko djela. Danas smo službeno otvorili Festival pušipela, a drugi vikend slijede Dani otvorenih vrata naših podruma, a točka na i je tradicionalni vinski bal koji se održava u restoranu Terbotz– naglasio je David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatiae.U sklopu otvorenja podijeljena su priznanja za vina koja su osvojila najviše bodova na Međunarodnom ocjenjivanju vina koje se održalo proteklog tjedna u restoranu Terbotz.

Ova priznanja svakako su nam veliki poticaj za dalje. Šampion smo dobili za naš pjenušac, što mi je izuzetno drago, kao i za sauvignon što je dokaz da nam je najbolji u ovom kraju. Posebice me veseli i priznanje šampiona za pušipel jer je konkurencija između međimurskih vinara u toj sorti zaista velika – kazao nam je Marko Cmrečnjak, čija se vinarija okitila titulom trostrukog šampiona.

Svečanom otvorenju Festivala pušipela nazočili su pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić, međimurski župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman i zamjenik Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, štrigovski načelnik Stanislav Rebernik, njegov zamjenik Damir Kovačić, gosti iz Poljske i Dubrovačko-neretvanske županije, kao i mnogi drugi posjetitelji.

Što vas u ova tri dana očekuje u Štrigovi pročitajte ovdje.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar