FOTO: Otvorena najveća izložba golubova u Europi

male životinje
blizanke Nikki i Lana, sa svojim patuljastim lavoglavim zečevima

Točno u podne, u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, otvorena je ovogodišnja, 44. po redu, izložba malih životinja. Kao i uvijek do sada, organizirana je i Internacionalna izložba velikog i patuljastog engleskog gušana. Sveukupno, izlaže 180 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke i Češke. Drugim riječima, posjetitelji mogu razgledati oko 1500 životinja, od čega 900 golubova svih rasa, 350 peradi (kokoši, patke, guske, purani i paunovi), stotinjak ukrasnih ptica, svih vrsta i bojama, sve rase kunića, od patuljastih do najvećih. Životinje će ocjenjivati suci ocjenjivači, delegirani od Hrvatskog saveza uzgajivača malih životinja. S obzirom na međunarodni karakter izložbe engleskog gušana, tu su i suci iz Slovačke, Češke, Slovenije i Njemačke. 

Izložba je za posjetitelje otvorena, danas (petak, 11. siječnja) do 19 sati, u subotu, 12. siječnja od 8 do 18 sati te u nedjelju, 13. siječnja od 7 do 13 sati.

– Za najmlađe smo pripremili igraonicu sa životinjama. Posjetite nas u dvorani MESAP u Nedelišću – poručuju organizatori.

 

Ostavi komentar