FOTO: Otvorena galerija Merien King umjetnice Ane-Marije Kralj u Varaždinu

Ana-Marija Kralj
Ana-Marija Kralj djeluje pod umjetničkim imenom Merien King

U nastavku objavljujemo priopćenje za medije o otvorenje umjetničke galerije Merien King u Varaždinu. 

Na adresi Augusta Šenoe 10A u Varaždinu  službeno je otvorena galerija Merien King mlade hrvatske umjetnice Ane-Marije Kralj.

Event se održao u dvorištu – uz kuhano vino i zvukove mladog kantautora Dodgera Artfoola.

Ana-Marija, koja je svoju karijeru započela u modnom svijetu, napravila je pred tri godine nagli zaokret u svojem životu i tekstil zamijenila metalom. Kako ona sama kaže, modni svijet ju je ograničavao u kreativnom smislu, a u metalu je pronašla izazov koji ju svaki dan iznova inspirira.

“Budući da je moj tata vlasnik strojobravarskog obrta, metal i znanje o njemu oduvijek su mi bili dostupni. Moje prve slike bile su neka vrsta ekperimentiranja s metalom kao materijalom, dok sam se kasnije počela igrati sa samim bojama i različitim tehnikama nanošenja boje na metal. Upravo taj dinamičan proces kod kojeg je sve u pokretu, od stola koji se okreće, kantica koje vise sa stropa do same mene, najzanimljiviji mi je dio mog stvaranja. To je proces kod kojeg je krajnji proces nepredvidljiv, a rezultat su slike pune dinamičnosti i zanimljivih detalja”, rekla je Ana-Marija prilikom samog otvorenja.

U galeriji se osim slika na aluminiju, inoxu i mesingu nalaze i dizajnerski stolići koji su bili već zapaženi na ovogodišnjem Design Weeku Zagreb, a odlikuje ih minimalistički stil s daškom luksuza te su posebni po tome što imaju ručno oslikana stakla – svaki stolić je time unikatan.

“U modnim danima najviše sam uživala u crtanju modnih ilustracija koje bih crtala kombiniranim tehnikama, a dorađivala u Photoshopu. To je dio koji sam svakako htjela unijeti u galeriju, jer i danas jako uživam u crtanju istih.”

Galeriju Merien King morate svakako posjetiti jer možemo garantirati da ovako nešto još niste vidjeli. Energija metala osjeća se čim uđete na vrata i svaka slika, ilustracija i stolić imaju svoju priču i čaroliju.

Svakako navratite – Augusta Šenoe 10A – iza zelenih dvorišnih vrata pronaći ćete nešto.

Radno vrijeme galerije: uto/pet 14-18h, sri/čet/sub 9-13h

Ostavi komentar