FOTO: OŠ Štrigova domaćin šestog druženja osnovnih škola gornjeg Međimurja

U četvrtak, 9. svibnja, 2019. održalo se već tradicionalno šesto druženje osnovnih škola gornjeg Međimurja u OŠ Štrigova povodom Dana Europe.

Unatoč kiši i dosta niskoj temperaturi učenici osnovnih škola su  s nestrpljenjem očekivali kviz. U kvizu su se natjecale OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Mursko Središće, OŠ Selnica, OŠ Sveti Martin na Muri i škola domaćin OŠ Štrigova.

Kviz je održan vani u centru Štrigove te su se učenici upoznali i s važnim javnim mjestima u Štrigovi. Tako su posjetili Državni arhiv, banku, poštu, ambulantu, ljekarnu, crkvu sv. Marije Magdalene, trgovinu „Danica“ i restoran „Orijent“.

Kako bi im bilo malo teže snalaziti se po Štrigovi učiteljice stranih jezika Klaudija Kežman, Edita Medved i Jasmina Tuksar pobrinule su se da svaka grupa s kvizom krene s drugog mjesta te da iduće mjesto traži prema zadanoj šifri. Na svakoj stanici natjecatelji su imali i pitanja vezana uz zemlje Europske Unije, a naravno da su pitanja bila na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Ove godine najbolje znanje u poznavanju zemalja EU pokazala je škola domaćin.

Zahvaljuju svima u Štrigovi koji su im velikodušno prepustili dio svojih prostora kako učenici ne bi pokisli do kože.

Zahvale upućuju i  izdavačkim kućama „Alfa“, „Hueber“, „Profil“ i „Školska Knjiga“ koje su natjecatelje nagradile i prigodnim poklonima.

(em)

Ostavi komentar