FOTO: OŠ Selnica jedina u Međimurju ima solarni sustav s fotonaponskom elektranom

Ozarenih lica školarci iz Selnice dočekali su danas svoje goste koji su došli na završnu konferenciju projekta “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Selnica.” Tim su povodom učenici pripremili prigodan program u kojem su otpjevali niz međimurskih pjesama te odigrali skeč na kajkavskom dijalektu.

Programu su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Međimurske energetske agencije (MENEA) Alen Višnjić, načelnik Selnice Ervin Vičević i pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec. U ime svih djelatnika i školaraca, ravnateljica Anica Rašperger zahvalila je na tome što je uspješno završen projekt.

Projektom je obuhvaćena obnova vanjske stolarije, vanjskih zidova i krovišta. U školi su se ugradili kaskadni plinski kondenzacijski kotlovi i novi radijatori, solarni kolektori te fotonaponska elektrana. Instalirana je toplinska izolacija i led rasvjeta.

-Škola u Selnici jedina je u Međimurju koja sada ima solarni sustav koji služi za proizvodnju električne energije i grijanje sanitarne vode- napomenuo je Sušec, dok je Alen Višnjić dodao da je ovaj objekt iznimka jer je u njega ugrađen fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije.

Vrijednost projekta ukupno iznosi 2.195.000 kuna. Iz EU fondova za ovaj je projekt dobiveno 63 posto od ukupnog iznosa, a dodatnih 32 posto pokriva se iz nacionalnog fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok ostatak troškova pokriva Međimurska županija.

Ostavi komentar