FOTO: OŠ Gornji Mihaljevec uspješna literarnim natječajima diljem Hrvatske i šire

Krajem nastavne godine u OŠ Gornji Mihaljevec stigle su lijepe vijesti. Na natječajima koji su završili prije nekoliko dana sudjelovali su učenici OŠ Gornji Mihaljevec i ostvarili zavidne rezultate.

Važno je spomenuti i dugogodišnju manifestaciju Lovrakovih dana kulture. Jedna od najvećih vrijednosti Lovrakovih dana kulture je poticanje dječjeg stvaralaštva i sjećanje na omiljenog hrvatskog dječjeg pisca matu Lovraka uz čije su priče odrastale generacije i generacije hrvatskih najmlađih čitatelja. Takav poklon priuštili su mu stanovnici Velikog Grđevca koji njemu u čast priređuju kulturni program u svome mjestu već 32. godinu za redom. Kulturna manifestacija okuplja najuglednije stručnjake literate, učitelje i profesore, učenike, ali i metodičare, poznate književnike i umjetnike.

Na ovogodišnji likovno – literarno-novinarski natječaj Lovrakovih dana kulture u Velikom Grđevcu pristigao je velik broj radova, a među njima je i rad Jana Boršića, učenika 2.r. Jan Boršić osvojio je drugo mjesto za svoj literarni uradak Pravi dar. Osim rada Jana Boršića, u zborniku je tiskan i rad Anamarije Knezić (6.r.) Detinjstvo na bregima. Mentorica učenika Jana Boršića je Nada Panić, a mentorica Anamarije Knezić je Lidija Novak Levatić.

Osim toga 24. svibnja održane su 6. po redu Putositnice u Koprivnici koje raspisuje OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Učenica OŠ Gornji Mihaljevec Leona Kovač natjecala se i postigla zavidan rezultat. Njezin putopis U Veneciji trava nije zelenija jedan je od pet najboljih putopisa u Republici Hrvatskoj. Mentorica učenice je Lidija Novak Levatić.

Na međunarodnom natječaju DUGA Matice hrvatske iseljenika iz Švicarske Iserlohn – Essen – Lovas – Karaševo: Leona Kovač (7.r.) osvojila 3. mjesto za literarni rad Duga, a Irina Posel (2.r.) osvojila 4. nagradu za likovni rad. Na natječaj trebalo je poslati i literarne i likovne radove, a vjerodostojnost potkrijepiti i suglasnošću te pdf-om samog rukopisa.

Već drugi puta za redom OŠ Gornji Mihaljevec priključila se radovima učenika i natjecala u obje kategorije. Ove godine sudjelovali su i učenici 2.r. pod mentorstvom Nade Panić. Učenica Leona Kovač iz 7.r. pod mentorstvom Lidije Novak Levatić osvojila je u kategoriji viših razreda osnovne škole 3. nagradu. (LNL)

Ostavi komentar