FOTO: Oko 750 trkača na startu 3. Polumaratona Zrinskih u Čakovcu!

start 3. Polumaraton Zrinskih (108)_resize

Pucanj iz topa Zrinske garde u 10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici označio je start utrke polumaratona 21 km i utrke građana 5 km. Treći polumaraton Zrinskih okupio je dosad najveći broj trkača. Startalo je oko 750 trkača.

Osim iz raznih krajeva Hrvatske trčati u Grad Zrinskih stigli su natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Nizozemske i Slovačke. Klubovi i društva s najviše natjecatelja uz AK Međimurje su AK Maksimir Zagreb, USR Sport za sve Sv. Juraj na Bregu, AK Jastreb 99 Jastrebarsko, Press glass- trči i podrži, Crossfit Zrinski, TK Kotoripski begači, TK Marathon 95 Varaždin, AK Varaždin i Županijska bolnica Čakovec.

Na utrke se prijavilo više od 220 individualaca rekreativaca, čak i cijele obitelji poput braće i sestre obitelji Kolac iz Zasadbrega – Božidar, Mirjana, Tomislav i Miroslava. Polumaraton trči i župan Matija Posavec.

Prije utrke nastupile su Čakovečke mažoretkinje, a za zagrijavanje trkača uz zumba ples pobrinula se Eni Debelec. Dobru trku svima poželio je gradonačelnik Stjepan Kovač i Mario Dobša predsjednik Atletskog kluba Međimurje koji i jest domaćin i organizator ovog najmasovnijeg trkačkog natjecanja u Međimurju.

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada ove godine je u 13 sati u Jezeru podno zidina Starog grada. Pozvani ste svi doći i zapljeskati najboljima. Polumaraton Zrinskih dio je programa u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije. U nastavku pogledajte sjajan ugođaj i raspoloženje na startu. Fotogaleriju ulaska trkača u cilj zabilježio je Mario Golenko. Pogledajte OVDJE.

foto: rr

Ostavi komentar