FOTO: Novi požar kod Totovca, samo 300 metara od deponije otpada

Požar Totovec
Gašenja požara kod Totovca

Vatrogasci i policija u petak kasno navečer oko 22 sata morali su intervenirati nedaleko od deponije GPK Čakom gdje je nedavno izbio jedan od najvećih požara u Međimurju u zadnjih desetak i više godina u kojem je gorjela plastika, a dimni oblak se vidio u cijelom Međimurju i Podravini.

Nakon što smo dobili dojavu od čitatelja, kako saznajemo od našeg fotoreportera s lica mjesta, oko 300 metara od deponije “ekipa” je dovezla razno smeće: papir, plastiku i staklo i igrala se piromana, te je izazvala požar. Počela je sukljati vatra i dim koji je uznemirio građane obližnjeg Totovca i šire.

Požar Totovec
Nedaleko od deponije Totovec u petak je namjerno zapaljena hrpa otpada

Na mjesto događaja, stigli su vatrogasci i policija, te je intervencijom JVP Čakovec, kao i obližnjih DVD-a spriječeno daljnje širenje požara uz moguću novu ugrozu deponije i nakon određenog vremena uspješno je ugašen.

Je li se sličan scenarij dogodio i kada je buknuo ogroman požar koji je zaprijetio ekološkom katastrofom, je li to bila ta “vražja iskra” zbog koje su moguće i posljedice za okoliš i ljude može se opravdano postaviti pitanje nakon ovog što se dogodilo u petak kasno navečer.

Jer, što drugo reći za ovo nego da je u pitanju ludost, koja očito ponekad nema granica.

Požar Totovec
Hrpa različitog otpada kraj deponije Totovec koja se srećom nije uspjela zapaliti

Više informacija donosimo nakon što policija obavi očevid ovog nemilog događaja.

Ostavi komentar