FOTO: Ministrica Marija Vučković i ministar Darko Horvat otvorili preloški Poduzetnički centar

pc prelog
Otvorenje Poduzetničkog centra Prelog

Velikom svečanošću u Prelogu je otvoren Poduzetnički centar, drugi takve vrste u Međimurju. U Gradu su naime utvrdili potrebu jačanja poduzetničkih potencijala, poticanja kreativnosti, inovativnosti, razvijanja novih tehnologija, stvaranja uvjeta za ostanak mladih kvalificiranih i visokoobrazovanih kadrova.

Logički slijed vodio je do Poduzetničkog centra, zgrade koja nudi 23 uredska prostora, veliku i malu konferencijsku dvoranu, sobe za sastanke te sve druge pripadajuće prostore, ukupne površine od oko 2000 kvadratnih metara.

Time su stvoreni uvjeti za korištenje infrastrukture novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima kao i poduzećima koja posluju duže od tri godine.

Strani investitori pak dobivaju mogućnost uporabe poslovnog prostora do izgradnje vlastitog proizvodnog i poslovnog prostora.

Poduzetnički centar danas je svečano otvoren a već idući tjedan slijedi potpisivanje ugovora s prvim korisnicima ureda. Oni uglavnom dolaze iz metalske i informatičke branše, tu su i projektanti a upit su poslale i četiri žene poduzetnice koje se bave poslom vezanim uz edukaciju i programe za djecu. Uz preloške gospodarstvenike koji su u najvećem broju, zakupci dolaze i s drugih dijelova županije.

Ostavi komentar