FOTO: Ministar Štromar u Gornjem Mihaljevcu uručio ugovor od 1, 4 milijuna kuna!

U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas boravi potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Tom je prigodom u Domu kulture u Gornjem Mihaljevcu načelniku Općine Goranu Lovrecu uručio ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Doma kulture.

Nakon obnove našeg doma smanjit će se svi troškovi, počevši od grijanja pa do električne energije. Bit će zamijenjena i strojarnica. Sve to doprinjet će razvoju društvenog života u našoj sredini – kazao je tom prilikom načelnik Gornjeg Mihaljevca Goran Lovrec.

Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva odobrilo je 1,4 od potrebnih 2,4 milijuna kuna za energetsku obnovu Doma kulture. Ostatak će se financirati proračunskim sredstvima općine Gornji Mihaljevec. Prema najavi, nakon završetka obnove ambulanta će s prvog kata Doma kulture premjestiti u prizemlje.

Novinarima se obratio i međimurski župan Matija Posavec koji je rekao da dolazak ministra Štromara u ovako malo mjesto govori o strategiji ravnomjernog razvoja svakog kraja u Međimurju.

Naša suradnja s Općinom Gornji Mihaljevec tu ne staje. Radimo na realizaciji jednog velikog projekta, a to je konačna izgradnja sportske dvorane i dogradnja škole s ciljem da učenici imaju kvalitetnije obrazovanje, ali i kako bi brojne udruge, koje su izuzetno uspješne, mogle imati bolje uvjete za svoje vježbe i priredbe – napomenuo je Posavec u nastavku.

Oko 5 milijardi kuna uloženo je u energetsku učinkovitost u cijeloj Hrvatskoj. Naš međimurski, građevinski sektor je sve bolji i više rade nego prije. U Međimurju su nekada bile vrlo kvalitetne građevinske tvrtke, sada se opet stvara nova snaga u građevinskom sektoru na sjeveru Hrvatske. Radi se o 1200 zgrada koje se obnavljuju ili će se obnoviti– istaknuo je Štromar na službenom sastanku.

Svečanosti su nazočili i savjetnica ministra Amalija Šašek, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, zamjenica načelnika Jasenka Novak, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec Robert Kos, predsjednik Odbora za proračun i financije Općine Gornji Mihaljevec Robert Veselko te direktor Međimurske energetske agencije MENEA Alen Višnjić.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar svoj službeni posjet nastavlja u Međimurskoj županiji u Čakovcu.

Ostavi komentar