FOTO: Međimurski vinari predstavili se na VINOcomu u Esplanadi

Prestižni međunarodni festival vina i kulinarstva, VINOcom, koji se održao u vikendu za nama, 24. i 25. studenoga, u prostorijama hotela Esplanade ugostio je i brojne međimurske vinogradare.

Festival nudi samopromociju, posredno značajno promovira regiju iz koje se dolazi, širi kulturu čaše i stola te stvara čvršće veze između proizvođača, trgovca i onog najvažnijeg – kupca. U dva dana posjetitelji su mogli kušati vina vinarije Štampar, Horvat, Kocijan, Kojter, Novak, Cmrečnjak, Jakopić, Dvanajščak-Kozol, Lovrec, a po prvi puta predstavila su se i vina Tomšić.

U sklopu festivala održana je bila radionica na temu: Pušipel–međimurski brend + Kakva crvena vina krije međimursko vinogorje, čiji je moderator bio poznati sommelier Siniša Lasan. Sudionici radionice mogli su saznati koliko ozbiljno međimurski vinari etabliraju brend autohtonog pušipela, kako je krenuo projekt stvaranja prve zaštićene robne marke kvalitetnog bijelog vina iz međimurskog vinogorja, kako su definirani stilovi, uniformirana etiketa te kako je izrađena jedinstvena pušipel boca.

FOTO: Filip Jakopić

 

Ostavi komentar