FOTO: Međimurski slatkiši godinu zaokružili druženjem sa svetim Nikolom

Godina se polako približava svome kraju. Vjerni članovi Udruge Međimurski slatkiši odradili su skoro sve zacrtane planove, čak i više. Ono što nisu ni ove godine uspjeli izrealizirati je pronalazak adekvatnog prostora za rad udruge koji bi im  pomogao u daljnjem radu.

Trudit će se i dalje s nadom da ćemo u sljedećoj godini i taj plan ostvariti. Godina je bila dinamična i puna različitih izazova. Organizirali su edukacije, obuku plivanja pod stručnim vodstvom, kulinarsku radionicu u organizaciji Udruge oboljelih od celijakije, Sportske igre mladih dijabetičara u Međimurju gdje su prisustvovali sudionici iz cijele Hrvatske, edukativna putovanja koja su najviše razveselila naše mališane.

Obišli su skoro sve dijelove Međimurja i educirali sugrađane o važnosti dobre kontrole šećerne bolesti. Sudjelovali su na Vincekovom pohodu u organizaciji PD Bundek, organizirali su III. nogometni turnir Zabij gol dijabetesu koji je ove godine bio dva dana zbog velikog interesa nogometnih klubova. Kao i svake godine tako i ove nastavila se suradnja sa Crvenim križem, Pedijatrijom Čakovec, ZZJZ, osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima i srodnim udrugama.

Kraj godine zaokružili smo Redovnom godišnjom skupštinom koja se održala 6. prosinca 2019. u prekrasnim prostorijama Hotela Castellum. Ovim putem zahvaljuju se upravi Hotela i Biljani Baranašić što su im izašli u susret i omogućili jedno prekrasno druženje s odličnom hranom i pićem.

Kako su fokus udruge djeca za njih su pripremili iznenađenje, svetog Nikolu s prigodnim poklonima. Osmijeh i zadovoljstvo na licu djece dokaz je da sve što rade ima smisla.Simboličan poklon dobile su i drage mame.

Zahvaljuju svima koji su i ove godinu prepoznali trud udruge i bili podrška u realizaciji projekata: Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Grad Prelog, Općina Sveti Martin na Muri, Općina Belica, Općina Mala Subotica, LPT Prelog, Međimurka BS, Međimurske vode, Euroherc osiguranje, Ljekarna Čakovec, Marti Prelog, Ronis, Vinarija Novinščak, Vinarija Hažić, Vinarija Štampar, Vinarija Tomšić, Vinarija Kerman, Kraš, Čakovečki mlinovi, Krika, farmaceutske tvrtke Abbott, Novo Nordisk, Roshe, Medilab, OŠ Hodošan, OŠ Orehovica i svi građani koji su pomogli svojim donacijama.

Trudit će se i dalje opravdati vaše povjerenje.

Ostavi komentar