FOTO: Međimurski OPG-ovi dobili friške informacije o izvlačenju novca iz fondova EU

Najnovije informacije i savjete o tome kako povući novce s fondova Europske unije mogli su čuti danas međimurski poljoprivrednici i vlasnici OPG-ova u Toplicama Sveti Martin gdje je organizirana radionica i radni ručak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Ukupno je u 2018. godini osigurano 3,7 milijardi kuna u okviru 30-tak natječaja za projekte ruralnog razvoja. Stoga Ministarstvo poljoprivrede u svim hrvatskim županijama predstavlja nove mogućnosti financiranja ruralnog razvoja i daje korisne savjete za pripremu projekata novcem EU fondova, pa su tako došli i do Međimurske županije.

Djelatnici Ministarstva i Agencije za plaćanja s tim su ciljem održali radionice za poljoprivrednike koji su iz prve ruke mogli dobiti friške informacije o najnovijim natječajima koji će se raspisati i savjete koje mogu primijeniti u svojim poslovanjima.

Drago mi je što su nam došli ljudi iz Ministarstva i Agencije.  Mogli smo saznati informacije koje možda ne bi znali da nismo bili danas na ovoj radionici. Bilo je jako korisno, a s ovim druženjem upoznajemo i OPG-ove iz ostalih dijelova Međimurja– naglasila je Tatjana iz voćarske i vinogradarske obitelji Hažić koja je bila u društvu svoje sestre Valentine.

Valentina i Tatjana Hažić

S Tatjanom Hažić složio se i Robert Kos iz Gornjeg Mihaljevca koji je, također, došao posjetiti ove korisne radionice.

Ovo je druženje odlična prilika da na jednom mjestu  saznamo sve o najnovijim mjerama i što sve treba napraviti kako bi dobili novac iz tih mjera – kazao nam je Robert Kos, vlasnik jednog manjeg OPG-a.

Ostavi komentar