FOTO: Međimurski branitelji osvojili 10. mjesto na Državnom natjecanju u Osijeku

U subotu 21.rujna, Podružnica UDVDR-a RH osječko-baranjske županije u Osijeku je  ugostila više od tisuću natjecatelja dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz svih hrvatskih županija na tradicionalnom 24. Državno športskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.

Natjecanje je na glavnom gradskom Trgu Ante  Starčevića otvorio ministar hrvatskih branitelja gospodin Tomo Medved. Na državnom natjecanju je nastupila i ekipa podružnice Međimurske županije sa natjecateljima koji su svojim rezultatima na županijskom natjecanju održanom 25.6.2019. u Mihovljanu, stekli pravo nastupa.

Dragovoljci i veterani su svoje snage, umijeće  i vještine odmjerili u osam sportskih disciplina. U malome nogometu međimurski branitelji bili su 13., u potezanju konopca su osvojili 16. mjesto, u streljaštvu  6., kuglanju 6., šahu 12., boćanju 18., stolnom tenisu 8. i u elektronskom pikadu- braniteljice 9 .mjesto. Iako je vrijeme za natjecanje bilo idealno, za bolje rezultate krivac je umor od putovanja i nedostatak sportske sreće.

Najbolji rezultat postigao je Tihomir Želježnjak osvojivši zlatnu medalju u šahu na 4. ploči.

Zbrojem osvojenih bodova po sportskim disciplinama prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina  podružnica Osječko-baranjske županije, drugo mjesto Zagrebačka županija, treće mjesto Karlovačka županija, dok su Međimurci u ukupnom plasmanu ostvarili  osrednji rezultat i osvojili 10. mjesto od 21 ekipe koje su sudjelovale na natjecanju.

Iduće godine domaćin natjecanja je Podružnica Primorsko-goranske županije.

Programska aktivnost sufinancirana iz proračuna grada Čakovca i Međimurske županije, na čemu im zahvaljujemo. (dt)

Ostavi komentar