FOTO: Međimurska županija na Kongresu poduzetnica primila Povelju „Županija prijatelj ženskog poduzetništva“

U Zagrebu je na Međunarodni dan žena, po četvrti puta u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i grada Zagreba održan Kongres poduzetnica, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nakon što je prošle godine bila jedan od pokrovitelja, Međimurska županija istaknuta je kao primjer dobre prakse, a zamjenici župana Sandri Herman na svečanosti otvorenja, Povelju „Županija prijatelj ženskog poduzetništva“ uručila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac. Kako je navedeno u Povelji, Međimurskoj županiji upućena je zahvala za promicanje ženskog poduzetništva, iniciranje, suorganizaciju i financiranje edukacija i manifestacija kojima se jača žensko poduzetništvo. Zamjenica župana Sandra Herman istaknula je kako u Međimurju ima puno uspješnih poduzetničkih primjera te naglasila kako se unazad nekoliko godina u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije uspješno održava i “Sajam ženskog poduzetništva”.

Najavila je i novi projekt, konferenciju „Novo lice (ženskog) poduzetništva“ u organizaciji obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta koja će biti održana 11. travnja 2019. u Čakovcu, uz sudjelovanje velikog broja žena koje posluju na području sjevera Hrvatske. “Ova Povelja rezultat je kontinuiranog rada i ulaganja u sve sektore gospodarstva Međimurske županije. Posebno smo ponosni na iznimno uspješne i svjetski poznate međimurske poduzetnice. Međimurska županija i nadalje će podupirati ne samo sadašnje poduzetnice već i sve žene koje se odvaže ući u zahtjevan svijet poduzetništva.” – izjavila je zamjenica župana Sandra Herman.

Dobivanju Povelje pridonijele su uspješne međimurske poslovne žene Ksenija VrbanićDragica Domjanić, Melita Kraljić, Ivana Valkaj, Marina Kolar i Tatjana Martinjaš te učenici i profesori Učeničke zadruge “Terra economica” Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koji su prošle godine predstavljali Županiju na Poduzetničkom sajmu.

Direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je kako su županije dobitnice Povelje svijetli primjer razvoja poduzetništva u Hrvatskoj od kojega bi svi trebali učiti i još jedna potvrda uspješnosti radišnog i poduzetnog hrvatskog Sjevera.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE