Foto: Martinje u Međimurju započelo krštenjem mošta i veselicom u Murskom Središću

Martinje u Murskom Središću
Krštenju mošta uz biškupa svjedočio je i gradonačelnik Srpak

Martinje, tradicionalni veseli blagdan u našem kraju kada se “krsti” mošt i pretvara u mlado vino ove godine pada na sam vikend u subotu 11. studenoga kada se veselice pripremaju i događaju diljem našeg Međimurja.

Međutim, kako je petak kraj radnog tjedna i početak veselog blagadnskog vikenda, Turistička zajednica Murskog Središća u samom središtu tog našeg najsjevernijeg grada priredila je martinjsku feštu ovog petka poslijepodne pod nazivom “Martinje u gradu rudara”.

Martinje u M. Središću
Vesela atmosfera na Martinju u Murskom Središću
Martinje u M. Središću
Na martinjskoj veselici u središćansko Društvo žena peklo je kobasice i pripremilo kolače

Bio je to pun pogodak, jer nije trebalo puno da se odmah poslije 17 sati u Murskom Središću stvori odlična atmosfera uz tamburaši sastav Žice, krštenja mošta i čisti užitak u besplatnoj čašici mladog vina, pečeno kestene, kobasice, kolače i naravno dobar međimurski gemišt. Središćanski vatrogasci pekli su kestene, Društvo žena bilo je zaduženo za kobasice i kolače, degustiralo se mlado vino velikog broja međimurskih vinara, a Martin Nedeljko i njegova supruga neumorno su kuhali vino i čaj.

Martinje u M. Središću
Proslavi Martinja pridružile su se u M. Središću i članice kluba Nova nada

Fešta u Murskom Središću nastavlja se uz tamburaše u caffe baru Trska, tako da još niste nigdje zakasnili, već se možete pridružiti lijepoj veselici tijekom večeri.

Martinje u M. Središću
Na Martinju u našem najsjevernijem gradu moglo se besplatno isprobati mlado vino velikog broja međimurskih vinara

U subotu pak su martinjske fešte cijelog dana i večeri u mnogim mjestima i ugostiteljskim objektima u našem kraju, a Međimurske novine u aktualnom tiskanom broju od ovog petka 10. studenoga u našem posebnom prilog “Međimursko martinje” donose najopširniji vodič najboljih martinjskih fešti. Nabavite nas i provjerite što se i gdje sve nudi kada je u pitanju krštenje mošta i odlična zabava uz jelo i pilo diljem Međimurja.

Foto: Facebook/Dražen Srpak

Ostavi komentar