FOTO: KUU Zasadbreg gostovala u Crnoj Gori

Članovi KUU „Zasadbreg“ sudjelovali su na 5. Međunarodnom festivalu folklora i glazbe „ S pjesmom i igrom kroz Herceg Novi“ od 25. do 31. kolovoza. Herceg Novi grad je koji je prepoznatljiv po mimozama i mnogobrojnim stepenicama a zovu ga i grad „ sunca“ zbog velikog broja sunčanih dana u godini.

U subotu u popodnevnim satima smješteni su bili u apartmane u Zeleniki.Nakon toga išli su na razgledavanje mjesta i plaže. U nedjelju su imali organizirano razgledavanje starog grada u Herceg Novom.

U ponedjeljak u popodnevnim satima počeo je festival na kojem su sudjelovale skupine iz Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Ukraine, Češke, Bugarske, Slovenije i Hrvatske.

KUU „ Zasadbreg“ svojim je spletom „ Došla mi je to nedela fašinska“ prenijela je dio međimurskih pjesama i plesova u Herceg Novi u kojem je bio organizirani festival. Za festival ih je glazbeno pripremio prof. Miroslav Novak a plesno Hrvoje Horvat.

U utorak i srijedu bio je organiziran izlet s brodicom, na kojem se uz uživanje plovidbom i prekrasnim krajolikom, uživalo i u posjeti Boki Kotarskoj, Otok Mamula, Perast, Žanjice, Rose, Mirišta…

U subotu, 1. rujna, članovi udruge puni pozitivnih dojmova sretno su se vratili u svoje lijepo malo Međimurje. Uz to što je KUU „Zasadbreg“prenijela dio svoje kulture, običaje i tradiciju, za članove je to bilo jedno neprocjenjivo svakodnevno druženje. Punih 8 dana pjesme, plesa…i avantura o kojima će se još dugo pričati i neće se tako brzo zaboraviti.

Ostavi komentar