FOTO: Kup VZG Čakovca-DVD Donji Mihaljevec besprijekoran kod podmlatka

Na prvo je mjesto zasluženo zasjela ekipa DVD-a Donji Mihaljevec

Na stadionu u Čakovcu održan je IX. Kup VZG Čakovca za mladež i podmladak, a ujedno i posljednje IV. kolo X. kupa HVZ-a za mladež. Ukupno je nastupilo 63 natjecateljske ekipe u kategorijama mladeži i podmlatka. Vrhunski pripremljen natjecateljski travnjak i nova atletska staza bio je samo dio prekrasnog ugođaja u Čakovcu, dok su ga upotpunile jedne od najjačih natjecateljskih ekipa iz Hrvatske. Uz njih vatrogasce su pozdravili i gledali mnogi poznati ljudi iz kulturnog i političkog djelokruga Međimurja.

DVD Donji Mihaljevec besprijekoran kod podmlatka

U kategoriji podmlatka žene nastupilo je osam ekipa, iznenađenja nije bilo te je tako na prvo mjesto zasluženo zasjela ekipa DVD-a Donji Mihaljevec, do njih DVD Savska Ves i DVD Krištanovec. U muškoj kategoriji već dugi niz godina ekipa DVD-a Donji Mihaljevec izvodi besprijekorne vježbe, te su i ovoga puta s vježbom od 12,73 sekundi zasjeli na vrh poretka, iza njih su se smjestile ekipe DVD-a Krištanovec, DVD-a Strahoninec i DVD-a Šandorovec koji su imali jednak broj bodova. U toj kategoriji nastupilo je 20-tak ekipa.

Favoriti zasluženo pobijedili

U kategoriji mladež žene nastupilo je 15 natjecateljskih ekipa. U ovoj kategoriji iznenađenja nije bilo, već su brončane s CTIF natjecanja uzele u Čakovcu zlatnu medalju, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe. DVD Nuštar zasluženo 1. mjesto, DVD Domašinec 2. mjesto i DVD Krapinske Toplice 3. mjesto.

U najjačoj i najbrojnijoj kategoriji od 20-tak ekipa koju su činile ekipe mladeži muške uvijek je zanimljivo i napeto. Unatoč brojnim pritiscima, domaća ekipa DVD-a Gardnovec zauzela je 1. mjesto, do njih ekipa DVD-a Donja Voća na 2. mjestu i DVD Krištanovec na 3. mjestu. Ekipa DVD-a Bedekovčina koja je već prije osigurala 1. mjesto u ukupnom poretku, ovoga puta je došla u nešto ležernijem izdanju, i uz najbržu izvedenu vježbu nisu imali sreće na štafetnoj utrci gdje su izgubili bodove koji su ih stajali prvog mjesta i na ovom kupu.

Na samom proglašenju mlade vatrogasce su pozdravili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik HVZ-a Željko Popović, potpredsjednik HVZ-a Nedeljko Vukalović, predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca Mario Medved, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, počasni zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat i mnogi drugi. Rezultate je pročitao zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić. Natjecanju su prisustvovali i gosti iz Njemačke, Schönbäck Hansrudi i Wyssbrod Barvara i Švicarske Mascha Ignaz.

Ukupni poredak kup-a HVZ-a pripao DVD-u Bedekovčini i DVD-u Nuštar

Ekipe koje su sudjelovale na minimalno tri kupa HVZ-a od četiri moguća ušla su u konkurenciju ukupnog poretka X. kup-a HVZ-a za mladež. Prve tri plasirane ekipe ukupnog poretka izborile su direktan plasman na Državno vatrogasno natjecanje za mladež koje se održava sljedeće godine.

U ženskoj kategoriji 1. mjesto je pripalo ekipi DVD-a Nuštar, 2. mjesto DVD-u Krapinske Toplice i 3. mjesto DVD-u Gardinovec. U muškoj kategoriji s maksimalno osvojenih bodova 1. mjesto je osvojila ekipa DVD-a Bedekovičana, 2. mjesto DVD Gardinovec i 3. mjesto DVD Krištanovec.

Tekst i foto: Damir Perhoč

Ostavi komentar