FOTO: KUD-ovci iz Selnice gostovali u Iloku

KUD Selnica

Na poziv slovačkog društva Matica Slovačka iz Iloka, KUD Selnica odazvao se gostovanju povodom obilježavanja 40. godišnjice Matice, u nedjelju 25. kolovoza.

Goste je, uz domaćine, srdačno dočekala i gradonačelnica Iloka Marina Budimir. Ilok može biti ponosan na svoju gradonačelnicu koja je napustila posao u Austriji i vratila se u svoj grad kako bi ga pokrenula na bolje. Sve prisutne pozdravio je i Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Slovačka manjina prikazala je svrhu djelovanja nacionalnih manjina, a to je očuvanje jezika, predstavljanje svojih običaja i tradicije, a pogotovo izricanje ljubavi prema Hrvatskoj koja im je domovina, u kojoj su rođeni i odrasli i koju poštuju kao svoju.

Na gostovanje, „kudovce“ je pratio i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević. S predsjednikom selničkog KUD-a Ivanom Levačićem dogovorio je organiziranje takvih večeri u Selnici, a predloženi termini su travanj – za Dane općine – Markovo ili srpanj – za Dan Pikača. Cilj takvih događanja je pozvati sva kulturno-umjetnička društva kod kojih je KUD Selnica gostovalo od ponovnog pokretanja, 2016. godine.

Nakon regularnog dijela, nastavilo se druženje uz pjesmu i ples i kazivanjem plesnih koraka naših „kudovaca“ ostalim sudionicima. Ovime su stvoreni novi mostovi prijateljstva i iščekivanje susreta u Selnici sljedeće godine.

Izvor: Općina Selnica

Ostavi komentar