FOTO: Josip Oletić iz Stanetinca s kolegama iz Zagorja, Podravine i Dalmacije proslavio imendan i rođendan na Jožefovo

Svetkovina svetog Josipa koja se slavi 19. ožujka bila je za Josipa Oletića iz Stanetinca, poznatog međimurskog mesara, razlog za dvostruko slavlje. Naime, osim imendana u krugu obitelji, prijatelja i kolega proslavio je i svoj 67. rođendan u vikendici u zaseoku Businščak, koji se veže na vrh Slamek u Železnoj Gori.

-Postao nam je običaj da prvo ujutro otiđemo na svetu misu i proštenje za Jožefovo, a potom se svi okupimo ovdje gdje moja obitelj ima posađene vinograde. Ova kuća koja nam sada služi kao vikendica datira iz 1828. godine i u njoj je rođen moj otac pa za mene ime poseban značaj-ispričao nam je Josip u predahu između primanja srdačnih čestitki svojih poznanika koji su stigli iz različitih dijelova Hrvatske: Zagorja, Podravine i Dalmacije.

Za svoje je goste s obitelji pripremio puno hrane, kolača i pića. Njegov zet Ivica Novak bio je zadužen za pečenje vepra u kaminu podno vikendice, dok su žena Marina i kćerka Mihaela pripremale za posluživanje delicije koje nastaju u njihovom postrojenju za preradu mesa. Za dobro raspoloženje pak su bili zaduženi članovi Fortuna benda Kristijan Ivanušić i Antun Šardi.

Iako je u mirovini i dalje pomaže u obiteljskom poslu, a tako će biti sve dok ga bude zdravlje služilo. Osim toga, sada ima više vremena da se posveti druženju s obitelji, posebice sa svojih sedam unuka. Nije zaboravio ni na svoj hobi- lov. Prije nekoliko godina bio je predsjednik, lovnik i blagajnik Lovačkog društva Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca, a danas je član Lovačkog društva Vepar iz Slatine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE