FOTO: Iz Zlatara stiže veliko priznanje za OŠ Gornji Mihaljevec

OŠ Gornji Mihaljevec nagrađena na manifestaciji Dana kajkavskih riječi u Zlataru za dugogodišnji rad na području literarnog stvaralaštva. Osim te nagrade dodijeljena je i nagrada Lidiji Novak Levatić za dugogodišnji rad i djelovanje na području kajkavskog literarnog stvaralaštva. 

Dugogodišnji trud nastavnica OŠ Gornji Mihaljevec prepoznat je pa je Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec dodijeljeno priznanje za dugogodišnje uspješno sudjelovanje na Zboru malih pjesnika u Zlataru. Osim te nagrade, priznanje za rad i djelovanje dodijeljeno je i Lidiji Novak Levatić, prof. hrvatskog jezika te joj je dodijeljen kristalni zvončić uz prigodnu knjigu. Ravnateljica Karmen Sklepić ističe kako je bitno poticati mlade autore da djeluju na kajkavskom narječju, ali ističe i ponos što je upravo djelovanje nastavnica prepoznato kao bitno što je na kraju rezultiralo priznatom nagradom.

 Dani kajkavske riječi u Zlataru, manifestacija koja njeguje kajkavsku riječ, kulturu i tradiciju, održava se od 1970. godine u Zlataru, slikovitom gradiću u sjeveroistočnom dijelu Hrvatskog zagorja. Kroz niz kulturnih, etno, zabavnih i sportskih sadržaja okuplja sudionike svih uzrasta. Zbor malih pjesnika odiše jednostavnošću i srdačnošću te mu se svake godine rado vratimo. Ove godine održan je 50-ti jubilarni Zbor malih pjesnika gdje su se mogle čuti pjesme 51 autora iz 40-tak škola te su odabrane za izvođenje među 311 prispjelih na natječaj.

Pjesme su odabrane od strane Prosudbene komisije: prof. Željke Horvat – Vukelja, književnice i dugogodišnje urednice Modre laste te članice Prosudbene komisije Školske knjige, dr.sc. Ive Kalinskog, znanstvenika i književnika te Ivančice Tomorad, prof. hrvatskog jezika u Srednjoj školi Zlatar i urednice i recenzentice brojnih knjiga.

Učenice OŠ Gornji Mihaljevec Katarina Ivanović, učenica 3.b razreda te Lea Zadravec, učenica 7.razreda. Učenice su recitirale pjesme Duga i Lagev. Pjesmu Lagev napisala je bivša učenica OŠ Gornji Mihaljevec Lara Polanec, učenica tada 6. razreda.

Osim tih učenika valja se prisjetiti i ostalih sadašnjih učenika koji su sudjelovali na prethodnim manifestacijama: Mateje Jakopić, Ele Jambrović, Davida Mlinarića, Matije Klemenčića. Mentorice učenica su Nada Panić, učiteljica razredne nastave te Lidija Novak Levatić, prof. hrvatskog jezika.

PIŠE: Lidija Novak Levatić

Lidija Novak Levatić, prof. HJ-a OŠ Gornji Mihaljevec
Lidija Novak Levatić, prof. HJ-a OŠ Gornji Mihaljevec

Ostavi komentar