FOTO i VIDEO: Zajedničko druženje školaraca iz Stanetinca i susjednog Koga

Učenici Područne škole Kog danas su posjetili svoje kolege u Stanetincu. Škole su udaljene oko tri kilometara, a razdvaja ih granica.

Ujutro su ih učenici Područne škole Stanetinec, uz svoje učiteljice Petru Sklepić i Boženu Kralj, vjeroučitelja Davora Topleka te pedagoginju Andreju Zadravec Baranašić, dočekali kod graničnog prijelaza te su se potom svi zajedno uputili do škole.

Da bi sve prošlo u najboljem redu prilikom prolaska granice pobrinula se policija, odnosno u njihovo ime Robert Oletić i Marija Nemec, a sa slovenske strane policajka Jelka Kolarić. U razgovoru su nam napomenuli da već godinama postoji dobra suradnja između granične policije i PŠ Kog.

Zajednički su proveli ugodno prijepodne uz učenje, igru i sportske sadržaje. Učenice Lucija Borko i Barbara Kodba održale su prezentaciju o Danima kruha, odnosno o Danima zahvalnosti za plodove zemlje, dok je kuharica Spomenka Mauko demonstrirala učenicima kako se mijesi kruh.https://www.youtube.com/watch?v=XxU6hZzadck

 

Nakon toga svi su učenici zasukali rukave te su sami izradili peciva od tijesta. U pripremu jela uključile se mama i baka bivših učenika Katarina Borko i Branka Žižek. U posjet školarcima došao je Vlado Hebar, ravnatelj OŠ Miklavž pri Ormožu u sklopu koje se nalazi PŠ Kog te učiteljice Tanja Novak, Milena Orešnik i Nevenka Jambriško.

Na kraju su izmijenili prigodne darove, a samo druženje učenici će još dugo pamtiti.

Ostavi komentar