FOTO i VIDEO: Svečano otvoreni Dani lipe u Gornjem Mihaljevcu!

U Društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu danas je svečano otvorena manifestacija Dani lipe 2019.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je operna međimurska zvijezda, sopranistica berlinske opere,  Evelin Novak sa svojim suprugom Bernhardom Hanskyjem, opernim pjevačem uz pratnju Nikole Grabara na klaviru. Najviše ovacija zaslužila je otpjevavši „ Ja ljubim“. U jednom trenutku na pozornicu joj se pridružio i njezin sin Oskar koji se svojom simpatičnošću osvojio publiku i preoteo čitav show. Na pozornici je bila postavljena i izložba slika Bernharda Hanskyja pod nazivom Svijet bajke.

Evelin Novak
Evelin Novak i njen suprug operni pjevač Bernhard Hansky

Uz njihov nastup, bila je promovirana i treća pjesnička zbirka Ivana Grahovca pod nazivom „Međimurska reč“. Njegove pjesme recitirali su: Jasenka Novak, Gabrijela Košak, Robert Kos, Marijan Belčić i Dejan Buvač.

Ivan Grahovec promovirao je svoju treću pjesnički zbirku Međimurska reč

-Nakon tri knjige i oko 240 pjesama još uvijek imam inspiraciju za pisati nešto novo, a polako stjecanjem iskustva u pjesničkim vodama pišem i na standardnom jeziku, ljubavne i političke u vidu satire, naglasio je Grahovec i zahvalio Veri Zemunić na lekturi i savjetima, te Jasenki Novak za promociju knjige.

Pjesme su recitirali: Dejan Buvač, Gabrijela KOšak, Jasenka Novak, Robert Kos i Marijan Belčić

U pauzama između recitacija nastupili su članovi KUU Lipa, Ivan Sanjković Mitrica, te mažoretkinje Luna Gornji Mihaljevec. Mažoretkinjama je ovo bio ujedno i prvi nastup pred publikom, a nakon što su pokazala što su u ovih mjesec dana naučile zaradile su ogroman aplauz.

Mažoretkinje Udruge Luna prvi su put nastupile pred publikom

FOTO: Zlatko Vrzan

VIDEO: Sanja Heric

 

 

Dani Lipe

Ostavi komentar