FOTO i VIDEO Sv. Juraj na Bregu: Radi Jerosimiću uručena posthumno nagrada za životno djelo

U općini Sveti Juraj na Bregu ovaj je tjedan u znaku slavlja. Povodom blagdana sv. Jurja obilježen je Dan općine i župe. Središnji događaj bila je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena općinska priznanja.

Najviša općinska nagradu, za životno djelo, načelnik Anđelko Nagrajsalović i predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Kovačić dodijelili su posthumno Radi Jerosimiću. Nagrada se uručila njegovoj supruzi Katarini Jerosimić. Zlatnik „ Grb Općine Sveti Juraj na Bregu“ dodijelilo se istaknutoj profesorici Željki Kadi koja je zaslužna za očuvanje livadnog plavca na lokaciji Bedekovićeve grabe.

Željka Kadi

Godišnja nagrada za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture dodijeljena je Danijelu Kralju, mag. educ. philol.croat. Za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture nagradu je primio NK Mali Mihaljevec koji je prošle godine proslavio 40-tu godišnjicu.  Priznanje je uručeno u ime kluba Vedranu Kovačiću.

Dječjem vrtiću Ringišpil uručila se nagrada za iznimno djelovanje u području znanosti, odgoja i obrazovanja, dok je Udruga Forestland primila nagradu za iznimno djelovanje u području rada udruga. Malo selo d.o.o., odnosno Izletište i restoran Međimurski dvori, primilo je nagradu za iznimno djelovanje u području gospodarstva. Vinarima s područja općine dodijeljene su zahvalnice za angažman prilikom općinskih manifestacija.

Program svečane sjednice svojim su dolaskom uveličali: predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, bivša načelnica Sv. Jurja na Bregu Dragica Vugrinec, velečasni Ivica Puškadija, đakon Miro Denac, ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Mladen Beuk, direktori javnih poduzeća, predstavnici mjesnih odbora, općinski vijećnici, članovi udruga i mještani.

Voditeljica programa svečane sjednice bila je Aleksandra Ličanin. Sjednicu su svojim nastupom oplemenili Muška vokalna skupina Sveti Juraj te dječja, tamburaška i folklorna sekcija KUU Zasadbreg.

Ostavi komentar