FOTO i VIDEO: Ivan Grahovec u Gornjem Mihaljevcu predstavio pjesničku zbirku Živleje teče

U Društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu danas je predstavljena druga pjesnička zbirka Ivana Grahovca pod nazivom „Živleje teče“.

Ivan Grahovec rođen je u prosincu 1946. godine u Mačkovcu. Sklonost prema pisanju pjesama u rimu pokazao je još tijekom osnovnoškolskih dana. Pjesnički duh “probudio” mu se opet u poznim godinama kada je napisao svoju prvu knjigu poeziju “Minoli cajti”. Većina njih izrečene su na zavičajnim kajkavskim govorom.“Živleje teče” mu je druga knjiga poezije i cijela je na kajkavsko-međimurskom govoru mjesta iz kojeg potječe. Tema nove zbirke pjesama su prošlost zavičaja i rodnog sela.

Pjesme iz zbirke su recitirale članice KUU Lipa Gornji Mihaljevec, a u glazbenom dijelu nastupili su Etno- Duo Goga & Željko, Emina Božić i Josip Sanjković-Mitrica.

-Nadam se da će vam se ova knjiga Živleje teče svidjeti i doprijeti do vaših srca, te podsjetiti sve vas , a naročiti starije generacije na život kakav je imala većina nas u mladosti.  A mlađe generacije na to kako se nekada živjelo i govorilo kajkavsko-međimurskim govorom u Međimurju, Mačkovcu- poručio je Ivan Grahovec.

Članice KUU Lipa ispekle su slasne domaće kolače i pripremile međimurske delicije kojima su se za tu prigodu svi prisutni počastili. Izdavanje knjige pomogao je Studio Mode iz Gornjeg Hrašćana. Na predstavljenju knjige prisustvovao je i međimurski župan Matija Posavec. Program je vodila Jasenka Novak.

FOTO i VIDEO: Sanja Heric

Ostavi komentar