FOTO i VIDEO: Istaknutim mještanima Selnice dodijeljena priznanja povodom Dana općine

Današnji je dan bio poseban za Općinu Selnicu. Na blagdan sv. Marka, zaštitnika župe i općine, svečano je obilježen Dan općine.

Načelnik Selnice Ervin Vičević iskoristio je ovu priliku te je svoje sumještane i uzvanike podsjetio na niz značajnih aktivnosti koje su obilježile posljednju godinu dana. Naglasak je stavio na asfaltiranje ulice Zagrebački breg, obnovljenu zgradu Društvenog doma (stara škola) te na otvorenje Društvenog doma u Praporčanu. Progovorio je i o gubitku spora s Geodetskim zavodom Split te se osvrnuo i na odlazak mladih iz Hrvatske.

-Naši mještani koji su otišli van često dolaze do meni i otvoreno priznaju da život u inozemstvu nije takav kakvim ga se prezentira. Čak i ako bi mogli u Hrvatskoj imati i veću plaću, zbog mirovine su i dalje prisiljeni ostati vani- naglasio je Vičević i dodao da je drugi problem to što poslodavci muče muku s pronalaskom radne snage.

Načenik Selnice Ervin Vičević

– Pitanje je do kada naša država može financirati nerad jer je biti nezaposlen, primati socijalu i izvlačiti niz naknada kod nas postao pravi biznis. To su veliki problemi, a posebno je velik problem i kadroviranje ljudi koji upravljaju našim javnim poduzećima- istaknuo je selnički načelnik.

Pokazujući slike Gornjeg Zebanca, Zaveščaka, Praporčana i Bukovca gdje još uvijek ne postoji javna rasvjeta a ceste su u jako lošem stanju, kazao je da u Međimurju nije sve s 5 zvjezdica kako se to često govori.

Na kraju govora zahvalio se Dejanu Levačiću na tome što je izradio tridesetak parfema na kojima se nalazi simbol općine- Selnički pikač. Obitelji Hren zahvalio je tome što su udrugama i samoj općini darovali nekoliko stotina litara vina te mještaninu Ignacu Šardiju što je ostavio ukrašenu binu s predstavljanja njegove pjesničke zbirke te članovima udruga koji doprinose podizanju društvenog života.Povodom Dana općine uručene su općinske zahvalnice i priznanje istaknutim pojedincima iz društvenog, gospodarskog i sportskog života općine. Tvrtki Alpro Šardi d.o.o dodijeljeno je priznanje za gospodarski razvoj te smanjenje nezaposlenosti na području Općine Selnice. Priznanje su primili Karmen i Marko Šardi.

Priznanje za poticanje djece i mladih u uključivanje i bavljenje sportskim aktivnostima te za promicanje zdravog načina života dodijelila se ŠN Sv. Marko.  U ime škole primio je primio Renato Vinko.

Vlasnici OPG-a Ilijaš, supružnici Lidija i Željko, primili su priznanje za očuvanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Općine Selnica.

Julijana Debelec primila je priznanje za svog muža Josipa Debelca, kojemu je posmrtno dodijeljena zahvalnica za razvoj sportskih aktivnosti sudjelovanje u društveno-političkom životu u zajednici. Debelec je bio i dugogodišnji predsjednik NK Mladost.

Priznanje za podizanje kvalitete života starije životne dobi te za razvoj boćarskog sporta u općini dodijelila se Ivanu Sklepiću, dok se novčana nagrada od 2.000 kuna dodijelila Josipu Munđaru zbog dobrovoljnog darivanja krvi više od 150 puta.

Načelnik Selnice Ervin Vičević uručio je i zahvalnice povodom snimanje emisije Lijepom našom i to: Franju Kutnjaku iz DVD-a Selnica, Ignacu Šardiju iz Lovačkog društva Srndać, Pavu Jazviću iz HVIDRE-Jug Čakovec te Dariji Pavlic iz poduzeća Pavlic asfalt-beton.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, varaždinski župan Radimir Čačić, Darko Horvat, ravnateljica OŠ Selnica Anica Rašperger, župnik Tomislav Leskovar, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma Robert Puji, predsjednik HVIDRA- e Jug Čakovec Pavo Jazvić, načelnik Općine Svetog Martina na Muri Dražen Crnčec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, ravnateljice dječjih vrtića, predstavnici lokalnih udruga, kao i mnogi drugi uzvanici, općinski vijećnici te brojni mještani.

U programu svečane sjednice sudjelovale su i članice Ženske vokalne skupine Sveti Marko, Zrinska garda te selničke mažoretkinje Ena Kopčić i Doroteja Makovec. Svečanost je završila domjenkom, a nešto kasnije u OŠ Selnica održana je priredba.

 

 

Ostavi komentar