FOTO I VIDEO: Ispreturana kuća i lokva krvi tragovi su koji upućuju na težak zločin

smrt novakovec10
Policija istražuje kuću koja krije tajnu nezapamćenog zločina u Novakovcu

Ne stišava se strava u Novakovcu.  Ulica Vladimira Rojka još uvijek je blokirana. Policija istražuje tko je provalio u kuću nesretne Ane S., ispreturao stvari i ostavio staricu da leži na podu, da bi je u ponedjeljak navečer susjeda pronašla mrtvu.

VIDEO IZ NOVAKOVCA: https://www.youtube.com/watch?v=zHJEkZHhXIw&feature=youtu.be

Misterij je i od kada žena tako leži jer kako kažu susjedi, nisu je vidjeli već nekoliko dana. Doduše, kažu i kako je živjela poprilično povučeno i tek se s rijetkim družila. Možda i stoga jer je cijelog života izbivala iz Novakovca jer je sa suprugom radila vani.

Imala je sina i dvije unuke koji nisu živjeli sa njom.

– Ovo je prestrašno, više ni u vlastitoj kući nisi siguran – rekla je u šoku je sumještanka nesretne starice.

Tko zna kako dugo bi njeno tijelo ostalo neotkriveno da jedna poznanica nije došla po jaja te da nije bila uporna u potrazi za Anom. Naime, kako se nije odazivala, žena je ušla u kuću koja je bila gotovo sva ispremetana, stvari razbacane dok je starica ležala na podu u lokvi krvi. Izbezumljena pozvala je oko 18 sati Policiju koja je i inače često u Novakovcu ali i ostalim međimurskim naseljima zbog učestalih provala i krađa upravo kuća u kojima žive starije osobe, naročito one same.

Poznato je kako su upravo osamljeni ljudi laki plijen bilo laskavcima koji im se znaju uvući pod kožu ili pak onima koji iskorištavaju staračku lakomislenost i nepažnju te ih, bez ikakve grižnje savjesti, kradu i pljačkaju. Nerijetko se dogodi i da odu sa cijelom životnom ušteđevinom.

smrt novakovec1

Postavlja se sad pitanje kojim će se očito pozabaviti i policija, je li možda žena naišla na provalnika koji je u tom trenu tražio svoj plijen, jesu li se možda posvađali, naguravali i žena je nesretno pala i udarila glavom. Možda je provalnik bio već od početka nasilan te nasrnuo na ženu tražeći od nje da mu sama preda novac od strane mirovine.

S obzirom na izgled kuće i sam čin, možda je već i provalnik a sada možda već i ubojica, stari znanac policije koji iza sebe ima i dosje i koji se više ne libi grubljih postupaka.

Besana noć je pred policijom, istražiteljima ali i mještanima kojima je preporučeno da se povuku u kuće i zaključaju.

A što ostaje nama drugima? Kako ćemo se mi drugi zaštiti od mogućih provalnika i razbojnika o kojima nas policija izvještava gotovo svakog dana.

Ovo nije prvi težak napad na starije osobe u Međimurju. Mala Subotica, Macinec, Štrigova i Šenkovec su mjesta gdje se dogodilo nešto slično, a vinovnici istih očito nisu kažnjeni na način koji bi upozorio druge uglavnom iz redova delikventnih Roma koji čine više od 70 posto kaznenih djela u našem kraju, da se tako nešto ne isplati, jer u protivnom slijede žestoke i dugotrajne zatvorske kazne.

Hoće li konačno sudstvo preuzeti odgovornost i početi izricati primjerene kazne, a DORH nakon kaznenih prijava i privođenja vinovnika od strane policije, raditi brzo i efikasno!?

Jer, uz zaključavanje vrata, nabavka pasa, što još moramo učiniti kako bi se osjećali sigurni u vlastitom domu?!

Ostavi komentar