FOTO i VIDEO: FIZIČKI OBRAČUN Sukobili se Željko Balog i Matjaš Oršuš

policija Pribislavec
Policija se očitovala o fizičkom obračunu u Pribislavcu

U Pribislavcu je danas u poslijepodnevnim satima došlo do fizičkog obračuna između Željka Baloga i Matjaša Oršuša prilikom posjete posebne radne skupine Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Međimurskoj županiji.

U radnoj skupini, između ostalih, bili su također Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara”.

Cijela snimka obračuna objavljena je na Facebook profilu Željka Baloga.

Sukobili su se Željko Balog, zamjenik načelnice Općine Pribislavec, i Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, najprije verbalno, a potom fizički, kako je vidljivo i na samoj snimci.

Što da vam kažem? To je osoba koja je podržala prosvjed Želim normalan život. Upravo zbog toga se mi Romi nismo odazvali prosvjedu. Naravno da želimo normalan život, ali ako ste spremni sa županom i ostalim institucijama maknuti osobe koje su mi danas nanijele ozljedu, kazao je Oršuš na konferenciji za medije održanoj danas u kasno popodnevnim satima u Međimurskoj županiji nakon što je došao iz bolnice.

Ozljede je zadobio, kako je sam kazao, kišobranom u romskom naselju u Pribislavcu od strane Željka Baloga. Bio je udaren u usnice i nos te je počeo krvariti. Oršuš je zatražio liječničku pomoć i sve je prijavio policiji.

Sad je na njima da odrade posao kako treba. Ako žele pokazati svima nama da rade svoj posao, onda neka počnu od osoba koje su odgovorne za to što se događa u Međimurju, istaknuo je završno Oršuš.

Kontaktirali smo i PU međimursku o cijelom događaju. Saznajemo da su nakon dojave i jedan i drugi bili uhićeni, no ubrzo su bili pušteni. Policija će najvjerojatnije Baloga i Oršuša prijaviti za remećenje javnog reda i mira.

Video snimku pogledajte u nastavku.

Objavljuje Balog Zeljac u Utorak, 9. srpnja 2019.

Ostavi komentar