FOTO: HUMANA GESTA Steli Rubin iz Dunjkovca doniran elektromotorni krevet i dizalica!

Veselje i radost vladali su danas u kući obitelji Rubin iz Dunjkovca kojoj je uručen elektromotorni krevet i dizalica pomoću koje će puno lakše skrbiti o kćerki Steli.

Dvadesetdvogodišnja Stela od rođenja boluje od spastične cerebralne paralize, skolioze i astme te se koristi invalidskim kolicima. Stela je i dosad koristila elektromotorni krevet, ali pošto je dosta narasla on joj je bio premali i preuzak.

Obitelj Rubin je uz pomoć Biserke Treska, članice Udruge žena Dunjkovec, uputila zamolbu za donacijom Rotary klubu Čakovec, koji je potom sakupio sredstva za nabavku elektromotornog bolesničkog kreveta i madraca u ukupnoj vrijednosti od 15.183 kune.

– Bolesnički krevet je bio specijalno rađen za djevojčicu u Njemačkoj. Pokrenuli smo akciju s Općinom Nedelišće. Ovo je samo jedna od akcija koju smo pokrenuli tijekom naše rotarijanske godine, kazao nam je predsjednik Branimir Novak, koji je ovom prilikom posjetio obitelj u Novoj ulici.

S druge strane, Općina Nedelišće donirala je dizalicu, koja olakšava skrb pacijenta i njegov transfer iz kreveta u kolica i obratno, u vrijednosti od 7.625 kuna. Današnjem posjetu povodom donacije priključio se i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te predsjednica socijalnog vijeća Općine Nedelišće Darinka Pergar. Više o donaciji pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina.

Ostavi komentar