FOTO: HGSS Čakovec seli u novi i veći prostor bivše vojarne!

Danas je u prijepodnevnim satima u Maloj vijećnici Međimurske županiji bio potpisan Ugovor kojim Međimurska županija HGSS Stanici Čakovec daje na korištenje objekt u kompleksu bivše vojarne u Čakovcu.

Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i Neven Putar, pročelnik HGSS Stanice Čakovec, uz prisustvo Josipa Granića, pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Uz njih bili su i predstavnici HGSS stanice Čakovec tajnik Miodrag Novosel, Nikola Želimorski i Josip Naranča, te Ladislav Söke voditelj civilne zaštite Čakovec. Stanica HGSS-a Čakovec djeluje već pet godina. 

– Kad govorimo o HGSS-u mislimo da nama to u Međimurju ne treba, ali naš zemljopisni položaj između dvije rijeke, opasnost od raznih nepogodo daju nam za pravo da imamo kvalitetan tim. Imamo ga, međutim oni su do sada radili u uvjetima koji nisu dostojni svih izazova s kojima se susreću. Trenutno su u prostorijama gradskih bazena, u našim razgovorima dogovorili smo se da će Međimurska županija ustupiti zgradu u bivšoj vojarni kako bi oni dalje napredovali, poručio je domaćin župan Matija Posavec.

Trenutno se nalaze u svega 7 kvadrata na prostorima gradskih bazena Čakovec, dok će sad imati na raspolaganju 360 kvadrata. HGSS stanica Čakovec osnovana je u srpnju 2014. godine.

– Želimo imati centar za potrage na nacionalnoj razini, edukativni centar, centar izvrsnosti, te međunarodni centar za obuku potražnih timova. To je ono što oni mogu napraviti kandidirajući se na projekte obnove građevine. Površina je 360 kvadrata, a vrijednost se kreće oko milijun i 620 tisuća kuna, a danas je potpisan ugovor ustupanja nekretnine, nakon čega će oni sami kandidirati projekt obnove, dodaje župan.

Dobra prilika HGSS-u na dodatno aktiviranje novih članova na području Međimurja 

– Civilna zaštita je iznimno bitan segment društva, te pruža veliku sigurnost na području cijele Hrvatske. S ulaskom u ovaj projekt, stanica Čakovec kao jedna od 25 na području Hrvatske dobit će veliki zamah i izvrsnost. Ovo što radimo, radimo na najvećoj mogućoj razini i resursima koje imamo, a u budućnosti će biti još i bolje. Projekt je u vrijednosti 3 milijuna kuna i HGSS već ima pripremljena sredstva za projektnu dokumentaciju, te prve elemente u radovima. Nadamo se da će prvi radovi biti već ove godine, poručio je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar