FOTO: Građani počašćeni sa 600 litara besplatnog lovačkog gulaša

Lovački gulaš Čakovec
Glavni i odgovorni za lovački gulaš bio je Josip Jalšovec zvani Džez iz Podturna (prvi lijevo)

Prvog vikenda obilježavanja Dana Međimurske županije posebno fino je mirišalo u jezeru Starog grada. Tradicionalno su održani Dani lovnog kulinarstva. Međimurska županija i Lovački savez međimurske županije pripremili su tim povodom 600 litara besplatnog gulaša.

lovački gulašSastojke i način pripreme otkrio je glavni kuhar Josip Jalšovec zvani Džez iz Podturna. Iz sjaja u oku mu, vidjelo se da je gulaš pripremljen s ljubavlju, što su potvrdili i brojni građani koji su degustirali ovu slasnu lovačku deliciju:

Oko 300 kila mesa, većinom od divlje svinje , 120 kg luka, 20 kg krumpira, 40 kg mrkve, 20 kila crvne paprike, a te klasični začini utrošeni za lovački gulaš. Za pripremu gulaša u ovoj količini najbitnija je priprema. Može se složiti dobar gulaš i od litre litre. Ali, najbitniji su uvijek kvalitetni sastojci. U pripremi današnjeg gulaša pomagali su i drugi lovci, njih oko desetak. ‘ naglasio je kuhar Jalšovec, koji je član Lovačkog društva “Fazan” Dekanovec – Podturen. Mladim kuharicama je poručio kako je u pripremi finog jela, pa i gulaša, bitna dobra volja, a sve ostalo će same iskustvom naučiti.

Ukupno je podijeljeno oko 1500 porcija besplatnog gulaša u kojem su uživale sve generacije. Svi koji nisu mogli stići do Starog grada, mogli su uživo pratiti Live emisiju Hrvatskog radija 1 “Svakom loncu poklopac”s Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem i osjetiti dio raspoloženja ugodnog subotnjeg druženja s lovcima. Program su obogatili i lovci rogisti.

Mladen Lacković, tajnik međimurskog Lovačkog saveza

Mladen Lacković, tajnik međimurskog Lovačkog saveza zahvalio je građanima Čakovca i svim gostima koji su svojim dolaskom uveličali Dane lovnog kulinarstva.

foto: rr

Atmosferu druženja u Jezeru Starog grada uz lovački gulaš (zabilježio Mario Golenko) pogledajte OVDJE.

Dio atmosfere s današnjih programa uz Dane Međimurske županije (zabilježio Zlatko Vrzan) pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar