FOTO: Florijan Rendarić prvi kojem su pacemaker ugradili naši kardiolozi

florijan rendarić
Pacijent Florijan Rendarić i doktor Mihajlo Kovačić

Florijan Rendarić iz Štrukovca, koji ima 78 godina, prvi je od tri pacijenata kojima je u našoj čakovečkoj Županijskoj bolnici ugrađen trajni elektrostimulator srca, odnosno pacemaker.

Naša je bolnica 27. kolovoza počela s ugradnjom srčanih pacemakera na Odjelu za intervencijsku kardiologiju koju su javnosti službeno predstavili Tomislav Novinščak, ravnatelj bolnice i Mihajlo Kovačić, dr. med., spec. interne medicine i voditelj Odjela. Logičan je to slijed dobrog rada i ulaganja u ljude i opremu Odjela za intervencijsku kardiologiju koji se može pohvaliti s 10-tak mladih, iskusnih i vrsnih kardiologa.

Srčanim bolesnicima ugradnja pacemakera nije bila dostupna u čakovečkoj bolnici pa su se takvom zahvatu podvrgavali uglavnom u Varaždinu, Koprivnici ili Zagrebu.

Svi liječnici prošli su dodatnu obuku za obavljanje takve vrste operacija u zagrebačkim klinikama, a prve operacije obavljat će uz pomoć docenta dr. sc. Vedrana Velagića s KBC-a Zagreb, inače rođenog Čakovčanina s kojim Odjel njeguje dobru suradnju.

U našoj županiji mjesečno postoji potreba za 4 do 6 ovakvih zahtjeva te naši pacijenti više neće morati odlaziti u druge gradove, već će sve moći napraviti u Čakovcu, naglasio je Mihajlo Kovačić.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju naših Međimurskih novina koje su u prodaji od petka.

FOTO: Sanja Heric

Ostavi komentar